Туристи з Луцька, під час подорожі Бразилією, підняли український стяг над Ріо-де-Жанейро.

Читайте також: Україну відвідало понад 14 мільйонів іноземців за рік

Світлини та відео з подорожі опублікував Aleksandr Sardarcukна своїй сторінці у соцмережах.

Разом з дружиною Наталією, Олександр вирішив здійснити свою давню мрію та піднятися над Ріо-де-Жанейро з українським прапором.

"Взагалі я дуже полюбляю подорожувати. Намагаюся відвідувати різні країни. Подорож до Бразилії - це була давня моя ціль! Планувати поїздку я розпочав, ще за півроку. Читав багато відгуків про дану країну, дізнавався про місця які б я хотів відвідати.

Також дуже полюбляю передачу "Світ навиворіт" з Дмитром Комаровим, тут я і побачив сюжет про польоти над Ріо-де-Жанейро. Я дуже люблю екстримальні розваги, тому я відразу вирішив, що обов'язково здійсню цей політ. Подоружуючи по різних країнах мені завжди неприємно дізнаватися, що багато хто не знає про Україну", – розповідає чоловік.

Читайте також: Пляжі Світязя активно готують до туристичного сезону (фото)

"Тому вирішив підчас польоту розгорнути Українській прапор, таким чином показати що я - українець. Політ проходив на висоті 500 метрів, тривав 40 хв. Я пролітам над пляжами Ріо-де-Жанейро та відомими фавелами, домівками багатих бразильців. Враження незабутні, відчув себе вільним, як птах. Адреналін зашкалює. Тепер планую розгорнути прапор підчас польту на пароплані у Албанії, – говорить Олександр.

Варто зазначи, що дельтаплани, на яких літають пілоти, виготовляються в Україні та вважаються найкращими у світі. А інструктор, з яким відбувся політ розповів, що це перший українець, що літає з ним за 27 років, та перша людина, що попросила дозволу розгорнути прапор своєї країни.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook