Лучани обурені тим, що перевізники не вдаються до покращень у роботі маршруток міста навіть після збільшення вартості проїзду. Черговим провалом у роботі транспорту є вимкнені GPS-навігатори у переважної більшості водіїв. Відтак людям важко відстежити рух необхідних маршруток і спланувати поїздку. Обставини погіршує і той факт, що часто водії не дотримуються графіку руху.

Читайте також: У Луцьку змінилась вартість проїзду в громадському транспорті

"Як же класно, що у нас є МАК і можна слідкувати за рухом маршруток! От тільки для чого, коли вони не вмикають GPS?! Щоб ви розуміли, я обрала маршрутки 1 і 23. Ну ок, одиничка хоч одна совісна є. А 23, по ходу, геть вимерла... Шановні перевізники, скільки ж можна?! Підняти вартість проїзду захотіли, а у відповідь щось зробити – не царське це діло?" – написала у Facebook-групі "Наш Луцьк" Iryna Kabanova, додавши на підтвердення знімок екрана смартфона.

Читайте також: У Луцьку курсуватиме нова маршрутка

Містяни вважають, що перевізники мають відповідати за увімкнення GPS у маршрутках, а у разі невиконання цього платити штрафи. Окрім того, люди розуміють, чому водії вимикають навігатори:

Анастасія Качина: "Така печальна тенденція простежується в більшості маршрутках Луцька. Справа в тому, що водії частенько порушують графік та влаштовують перегони... А для того, аби водій іншого маршрутного таксі не бачив, що колега відбирає у нього пасажирів, вони вимикають GPS".

Наталия Ромахова: "Думаю, маршруток в Луцьку забагато. Їх треба скоротити і створити жорсткий графік пересування. Тоді і буде толк, а так одні шумахери на маршруті, товпляться один поперед одного, а толку мало".

Васілій Мельничук: "Було б класно створити запит, назбирати тих 300 підписів і запропонувати штрафувати усіх без GPS або із вимкненим".

Tanya Keda: "Я запитала водія чому не вмикає GPS... На що мені була відповідь "бо зломане"... Шановні перевізники, нагадую що тариф підняли і обіцяли, що послуга перевезення пасажирів покращиться... Ви брехуни???"

Ірина Максимюк: "Таке враження, що крім 1 більше в Луцьку немає маршруток. Водії змушені так робити, тому що, щоб здати кошти перевізнику, заправити автобус і мати хоча б 500 грн зарплати, потрібно провести 600 людей по 5 грн, як ви думаєте це завжди реально???"

Yuliia Sukhostavska: "З увімкненим GPS вони провезуть меньше людей? Як маячок впливає на кількість людей?"

Анастасія Качина: "Водій одного маршрутного таксі прослідковує іншого водія, який їде попереду (якщо в них приблизно однаковий маршрут по вулицям міста). Таким чином намагається його обігнати... Бо людям байдуже, яким номером маршрутки їхати (чи то 11, чи 25)... Якщо мені до автозаводу – я сяду в ту, яка приїде швидше".

Константин Зарубин: "Поднимаем шум. Потому что в каждой маршрутке есть навигатор. Включать его, я не обобщаю, они обязаны. Я попадал на 4 и 9а . Ждёшь маршрутку, смотришь на GPS, её нет. И херак... Прошла и даже не притормозила".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter