Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь не має ніякого відношення до поставок в Україну палива, яке використовується для заправки танків, натомість це паливо надходить з Росії в усе більших кількостях.

Читайте також: Лукашенко розповів про об'єднання Білорусі та Росії

Про це Лукашенко заявив на зустрічі напередодні 100-річчя білоруської дипломатичної служби, на якій були присутні міністри закордонних справ, які в різний час очолювали МЗС Білорусі, інформує Белта.

"Останнім часом нам почали дорікати, що ми заправляємо українські танки дизельним паливом. Я доручив розібратися, яке там дизельне паливо. Коли мені доповіли (я тільки що довідку вдруге прочитав), там же все дизельне паливо російське. І росіяни постачають, постійно нарощуючи обсяги цих поставок – бензинів і дизельного палива – в Україну. Так як же так? Ми воюємо з Україною чи Росія? І хто заправляє ці танки? А наші обсяги знижуються. Нас просто виштовхують з українського ринку. І не тільки по нафтопродуктах. Точно так по добривах та інших позиціях. Йде конкуренція. А нам починають в цьому дорікати", – сказав Лукашенко.

Лукашенко також прокоментував інформацію про те, що через Білорусь в Росію ідуть санкційні товари.

Читайте також: Путін готується до анексії ще однієї держави

Він підкреслив, що це мізерні обсяги, і мова йде про змикання українських і російських постачальників за участі митниці та інших служб РФ. "Білорусами і не пахне там. Якщо білоруси і потрібні, то якусь приватну структуру можуть підтягнути до цього, щоб підказали, як краще проїхати по Білорусі", – зазначив Лукашенко.

Крім того, він розповів, що йому постійно доповідають про масовий приплив зброї з України.

"І що найстрашніше, нам росіяни іноді дорікають: ось, у вас там через кордон з Україною ідуть, а потім до нас заходять через відкритий білорусько-російський кордон, – розповів білоруський президент. – Ясно, що це комусь треба. Просто так же везти не будуть з ризиком. Воно комусь тут треба. І ми вже побачили, кому воно треба було".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter