Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження стосовно законності демонстрації на радіо і телебаченні рекламних роликів про діяльність генерального прокурора Юрія Луценка.

Читайте також: Луценко може залишити прокурорське крісло за однієї умови

Про це повідомляє Центр протидії корупції, який подав відповідний позов.

ЦПК скаржиться на Національну раду з питань телебачення і радіомовлення за те, що вона надала статус соціальної рекламі "Виконуємо закон. Встановлюємо справедливість", де хвалять Луценка, і таким чином дозволила транслювати її безкоштовно.

"Треті особи у справ – генеральний прокурор Юрій Луценко та громадська організація "Українська антикорупційна асоціація", – йдеться в повідомленні.

Підготовче засідання призначили на 1 червня.

Активісти стверджують, що реклама має швидше ознаки політичної, а не соціальної, адже пропагує позиції генпрокурора задля впливу на потенційних виборців, містить маніпуляції та намагання вплинути на глядача, використовує офіційну назву державного органу, містить зображення герба та прапораУкраїни.

"Реклама містить відеофрагменти з зображенням Генерального прокурора Юрія Віталійовича Луценка, прізвища та імені Генерального прокурора Юрія Віталійовича Луценка, державну символіку (Державний прапор України), символіку прокуратури, що заборонено", – йдеться у позові.

"На нашу думку, Нацрада не мала права назвати прокурорський піар соціальною рекламою. Використовувати посаду генерального прокурора для політичного піару неприпустимо. Ми б подали позов безвідносно прізвища генпрокурора. За таке зловживання службовим становищем потрібно нести відповідальність", – пояснює судову скаргу голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter