Генеральний прокурор Юрій Луценкопрацює на переобрання президента Петра Порошенка. Водночас, зараз він не може залишити свою посаду, лише за умови прем'єрства.

Читайте також: Прокурорам підвищать зарплату - аби не брали хабарів

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Кочетков.

"Луценко залишається політичним діячем. Займається піаром. Особливо, коли до виборів президента менше року. Він пов'язаний з Порошенком, намагається працювати на його переобрання. Якщо у суспільства викликають невдоволення колишні регіонали - "опоблоківці", то їхні затримання будуть позитивно сприйматися. Направити справи до суду, а далі - вже неважливо. Далі можна домовлятися про співпрацю.

При цьому, у список з нардепів-суспільних алергенів, потрібно затасувати людей, які ображають Порошенка. Тих, хто заважає йому керувати так, як він бажає. Під загальну музику про корупціонерів зараховують людей, які дратують владу. Наприклад, Соболєва і Парасюка. Вони постійно нариваються. До них можна пред'явити претензії. Той самий Парасюк порушує громадський спокій, лізе у бійки. Соболєва - за перекриття вулиці. Таким чином нагадують: влада все пам'ятає. Щоб решта бачили - ніхто не піде без проблем, якщо виступатиме проти.

Бойка не чіпають, бо він партнер. Він цілком прийнятний для Порошенка. Якщо його вивести у другий тур, то він однозначно програє Петру Олексійовичу. Його треба "плекати" і не "ображати." Фракція "Опоблоку" конструктивно налаштована до Адміністрації президента. Якщо не вистачає голосів, вони завжди дають.

Луценко, один із тих, кому президент довіряє. Може розмовляти з Порошенком достатньо вільно і жорстко. Пропонувати щось варте у політичному сенсі. Може діяти самостійно.

Водночас, Порошенко так налаштований, що хоче все тягти під себе. Хоче мати гачки на будь-кого. Впливати на всіх. Тому залишає на свободі людей, щоб потім вимагати відповідних дій.

Зараз Луценкові немає куди переходити з прокурорської посади. Хоче вище. А це тільки прем'єрство. Президент із задоволенням зняв би Гройсмана, але той з посади йти не хоче. Якщо і піде, то із величезним скандалом", - каже політолог.

Напередодні з'явилася інформація, що подання будуть на нардепів із "Самопомочі" Єгора Соболєва і Семена Семенченка, позафракційного Володимира Парасюка, від "Народного фронту" - Дениса Дзензерського та "Опозиційного блоку" - Сергія Дунаєва. За іншими даними, ГПУ внесе до парламенту подання на Олександра Вілкула та Бориса Колеснікова від "Опозиційного блоку".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter