Інформаційний тероризм у Луцьку продовжується. Правоохоронці за чотири дні отримали 80 повідомлень про замінування. Лише за вчорашній день надійшли листи де вказувалися 49 адрес. Про це співробітники головного управління нацполіції Волині повідомили журналістам на брифінгу, під час якого стало відомо ще про два замінування у дитячому садку та бібліотеці. Спеціаліст по вибухотехніці, у терміновому порядку залишив брифінг та відправився на виклик.

Читайте також: Показали, як виглядає повідомлення про замінування у Луцьку

Луцьк б'є усі рекорди з повідомлень про замінування. Щодня правоохоронцям надходять електронні листи з адресами будівель, у яких нібито закладена вибухівка. Це лікарні, гіпермаркети, спортзали, дитячі садки, будинки. До прикладу, вже двічі евакуйовували хворих з інфекційної лікарні. Перший раз в обідню пору і другий – близько 22 години.

Поліцейські розповідають інформаційні терористи пишуть кожного разу з новоствореної електронки.

"Основна кількість електронних листів надходить з адрес сервісу Meta.ua з Російської федерації", – каже Сергій Козак, заступник начальника ГУ НП Волині.

Читайте також: У Луцьку під ГУ нацполіції пройшов мітинг через вбивство 5-річного хлопчика

І хоча сервери далеко, людина яка безперестанку мінує Луцьк, схоже, дуже добре знайома з інфраструктурою міста. Адреси вказані точні.

Об'єктів дуже багато. Вибухотехніки працюють, не покладаючи рук. Через брак інформації люди не завжди розуміють вказівки поліції, особливо це стосується коли лучан евакуйовують з квартир.

Люди за 5 днів на стільки звикли до таких повідомлень, що сприймають їх як невеличку неприємність. Біля обгороджених стрічками торгових центрів збираються глядачі. Не щодня ж розміновують гіпермаркет.

А от тим, хто лікується у замінованих лікарнях, не так просто. На каталках вивозять тяжко хворих. Люди по кілька годин знаходяться на вулиці. Такі жарти можуть коштувати комусь здоров'я і навіть життя.

Правоохоронці розповіли, що не відкидають загрози реального теракту, тому справою про замінування може зайнятися СБУ, хоча дивно, що служба безпеки досі цим не займається.

Ситуація нетипова. Раніше в українських містах теж повідомляють про замінування, але Луцьк б'є рекорди.

Шановні громадяни, у дні підвищеної небезпеки, уникайте по можливості людних місці і слідкуйте за своїми дітьми!

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook