Верховна Рада має у найближчий час розглянути питання призначення позачергових виборів у кількох десятках населених пунктів України. Однак Луцьк, який живе без міського голови з 2017 року, не був включений до переліку міст, що потребують обрання мера.

Читайте також: УКРОП вимагає проведення виборів мера Луцька у Верховній Раді

У зв'язку з цим позафракційні депутати від "УКРОПу" та інші народні обранці закликали президента дати вказівку "Блоку Петра Порошенка "Солідарність" все ж проголосувати за призначення виборів міської влади Луцька. У разі невиконання вимоги депутати пригрозили блокуванням парламентської трибуни.

Читайте також: Кому лучани довірили б керувати містом: дослідження

"Вже більше року у місті Луцьку немає міського голови, а український парламент не може прийняти рішення про вибори у місті Луцьку. Я звертаюся до Андрія Парубія і Петра Порошенка дати команду фракції БПП підтримати питання виборів в Луцьку. БПП "Солідарність", наскільки я розумію, не готовий до виборів, не має кандидата, тому блокує вибори. І це триває вже більше року", – наводить слова Ігоря ГузяІнформаційне агентство Волинські Новини.

"На мою думку, проблема полягає у тому, що провладні партії бачать, що кандидати і партії не мають підтримки. Тому, аби уникнути відкритої поразки і фіналу, вони роблять все для того, аби виборів не було. Ми несемо відповідальність за долю міста й повинні не лише контролювати процес призначення виборів, а й вчасне їх проведення", – заявила Ірина Констанкевич.

Відзначимо, що противниками призначення виборів у Луцьку є також волинські олігархи Степан Івахів та Сергій Мартиняк, які входять у депутатську групу "Воля народу" у Верховній раді. Зокрема, співвласник "Континіуму" прагне втримати владу у Луцьку і продовжити викачувати гроші з мітса. Наразі ж він намагається дестабілізувати політичну ситуацію в місті.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter