Школи обласного центру можуть тимчасово призупинити навчальний процес у цю п'ятницю та наступний понеділок, 13 та 16 листопада.

Читайте також: Стало відомо, які партії проходять до Луцької районної ради

Так, у зв’язку з підготовкою до виборів, а також задля запобіганню поширення коронавірусної інфекції, сьогодні, 9 листопада, директори загальноосвітніх навчальних закладів отримали усі рекомендації від управління освіти, пише ІА Волинські новини.

Про це повідомила директорка комунального закладу "Луцький навчально-виховний комплекс "Гімназія № 14 імені Василя Сухомлинського" Луцької міської ради Волинської області" Марія Кардаш.

"Ми отримали усну рекомендацію від управління освіти щодо канікулярної форми навчання у понеділок, 16 листопада, та у п’ятницю, 13 листопада. Поки що нам рекомендували зробити у ці дні вихідні, але остаточне рішення – йти чи не йти на тимчасові канікули у ці дні, ми приймаємо самостійно. Я вважаю, що директори луцьких шкіл мають прийняти однакове рішення, адже було б дивно, якби одні школи вийшли на навчання у понеділок та п’ятницю, а інші – ні. Але, наголошую, кожна школа має право приймати самостійне рішення", – розповіла освітянка.

Водночас, начальниця управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко наголосила, що завтра, 10 листопада, відбудеться спільна нарада з директорами шкіл міста, під час якої кожен керівник озвучить позицію кожного навчального закладу.

Читайте також: ЦВК назвала дату другого туру виборів мера у Луцьку (офіційно)

"Згідно із законами "Про освіту" та "Про повну загальну середню освіту", кожен із директорів прийматиме остаточне рішення про тимчасове призупинення навчального процесу чи щодо інших аспектів в контексті організації освітнього процесу самостійно. Завтра ми робимо нараду в онлайн-режимі, і управління освіти матиме повну інформацію про рішення керівників шкіл. Спочатку я почую думку керівників, тоді зможу сформулювати загальну думку. Як більшість буде налаштована, такі спільні підходи ми й будемо втілювати. Оскільки у Міністерстві освіти та науки України нам нічого не наказують, то й управління освіти не має права наказувати очільникам шкіл. Ми лише надсилаємо листи, які мають суто рекомендаційний характер. Утім, така позиція та заходи мають право на існування в умовах адаптивного карантину", – зауважила головна освітянка міста.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook