Інформаційним освітнім ресурсом "Освіта.ua" складено консолідований рейтинг вищих навчальних закладів України 2018 року.

Читайте також: В Україні скасовано термін "вищий навчальний заклад"

У якості вихідних даних для складання консолідованого рейтингу вищих навчальних закладів України використані найбільш авторитетні серед експертів та засобів масової інформації національні рейтинги навчальних закладів України: "Топ-200 Україна", "Scopus" та "Бал ЗНО на контракт", кожен з яких використовує різні критерії оцінювання вищих навчальних закладів.

Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки стрибнув з 45 на 31 місце, а от Луцький національний технічний університет впав з 67 позиції і тепер розташовується на 80-82.

Читайте також: Країни, де українці можуть безкоштовно отримати освіту

Отриманий узагальнений рейтинг підсумовує рейтингові місця вузів за версією "Топ-200 Україна", "Scopus" та "Бал ЗНО на контракт".

"ТОП-200 Україна" — методика проекту "Топ-200 Україна" базується на використанні даних прямих вимірів та експертних думок. Діяльність вишів оцінюється з допомогою інтегрованого індексу. Цей індекс містить три комплексні складові: індекси якості науково-педагогічного потенціалу, індекс якості навчання та індекс міжнародного визнання.

Рейтинг "Scopus" — результати рейтингу вищих навчальних закладів базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються навчальним закладом або його працівниками у наукових виданнях. У рейтинговій таблиці вищі навчальні заклади України ранжовані за індексом Гірша - кількісним показником, що базується на кількості наукових публікацій і кількості цитувань цих публікацій.

Рейтинг "Бал ЗНО на контракт" — рейтинг закладів вищої освіти за показником середнього бала ЗНО абітурієнтів минулого року, яких зараховано до вишів на навчання за кошти фізичних та юридичних осіб (контракт).

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter