У Луцьку планують створити територіальне медичне об'єднання, до якого увійдуть міська лікарня, центри первинної медичної допомоги, а також амбулаторії і ФАПи територіальної громади.

Читайте також: У Луцьку представили нових керівників комунальних підприємств (фото)

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міський голова Ігор Поліщук.

"Подаю проект рішення про створення Луцького територіального медичного об'єднання, яке об'єднає Луцьку міську клінічну лікарню, Луцькі центри первинної медичної допомоги, амбулаторії та ФАПи громади. Цей крок дасть можливість створити єдину та потужну структуру, надання послуг якою буде зручним та зрозумілим для пацієнта. Окрім того, внаслідок укрупнення структури підвищиться конкурентноздатність такого медичного об'єднання та з'явиться можливість зекономити кошти", – зазначив Ігор Поліщук.

Читайте також: У волинській лікарні збільшили кількість ліжок для хворих на COVID-19

Також мер додав, що на черговій сесії розглянуть питання про реорганізацію штатної структури Луцької міської ради, внаслідок якого окремі структурні підрозділи будуть ліквідовані, окремі структурні підрозділи будуть оптимізовані та об'єднані. Внаслідок прийняття цього рішення буде скорочено 29 штатних одиниць, що дасть економію коштів міського бюджету понад 6 мільйонів гривень в рік.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook