Представники місцевої влади, зокрема депутат Луцької міської ради Сергій Була поспілкувався із мітингарями, які зібралися під стінами мерії, аби відстояти землю біля замку Любарта і зберегти там Старий ринок.

Читайте також: У Луцьку нотаріус, яка незаконно надала землю облспоживспілці, отримала покарання

Зустріч відбулася сьогодні, 25 вересня перед початком засідання у сесійній залі.

Обранець громади пояснив підприємцям дії міської влади.

"Пан Горгут пообіцяв нам виділити землю для облаштування автостоянки біля замку. Він зустрічався зі мною разів двадцять і кожного разу морочив голову. А в кінці-кінців сказав, що нічого з того не буде, що ніякої землі він не виділить і зараз з нами судиться", – зазначив Сергій Була.

Натомість працівники Старого ринку запропонували сісти за тристоронній стіл переговорів і дійти спільного рішення у вирішенні даної проблеми, на що депутат відповів згодою і сказав, що міська влада готова йти на зустріч підприємцям, аби ці рішення не впливали негативно на облаштування території. 

Читайте також: У Луцьку хочуть перенести Старий ринок

Депутат зазначив, що буде створена комісія після чого відбудеться тристороння зустріч між працівниками ринку, заступником голови правління Волинської облспоживспілки Володимиром Горгутом та міською владою.

На прохання підприємців не розглядати питання поділу землі до зустрічі із заступником голови облспоживспілки, Сергій Була відповів, що поділ землі на кадастрові номери – це аргумент для того, щоб ці переговори із Горгутом дійсно відбулися.

"Якщо на даний момент у нього (Горгута – ред.) усі козирі на руках і він може собі дозволити вирішувати ці питання не так як ми, тому що ми працюємо у правовому полі, а він працює дещо по-іншому і в нього є для цього доходи. І тому, для того, аби були якісь аргументи ми змушені робити поділ. Поділ землі не означає, що ми її забираємо", – зазначив депутат.

Нагадаємо, сьогодні, 25 вересня під стінами Луцькради зібралися продавці та підприємці Старого ринку, аби завадити депутатам розглянути питання поділу землі під ринком.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook