Скандальна ситуація з парковкою біля РЦ "Промінь" у Луцьку вирішилась на користь школи плавання. У такий спосіб власник розважального центру, депутат і бізнесмен Андрій Покровський втратив прибутковий бізнес, адже дохід з парковки не оподатковувався і відрахувань у бюджет Луцька не було.

Читайте також: Через невиконання своїх зобов'язань розважальний центр втратить парковку у Луцьку

Образи депутата знайшли своє відобреження на веб-сторінках підконтрольних йому ЗМІ, які звинуватили у всіх гріхах політичних конкурентів, зокрема радника міського голови Ігоря Поліщука. Лунали звинувачення у перекручуванні фактів, маніпуляцій щодо ціни. Окрім того, відзначалось, що Андрій Покровський зробив для басейну парковку і прибрав чагарники, де регулярно розпивали алкоголь підозрілі особи.

Втім піднесення до небес депутата-прогульника не є чимось дивним. Він полюбляє попіаритись на дешевих акціях свого громадського руху "Свідомі" і повихвалятись контроверсійними ініціативами у Луцькраді, які, по суті, є голим популізмом.

Читайте також: Члени громадського руху "Свідомі" заявили про себе "тимчасовій владі"

"Зрозуміло, що втрата такого бізнесу боляче б'є по Андрію Покровському, але усі звинувачення на мою адресу є абсолютно неадекватними. Адже, коли питання надання ділянки під парковку для "Променя" виносилось на голосування, був великий скандал. Тоді депутатами округу було зібрано більше 200 підписів, щоб той сквер облагородити і облаштувати, а не вирізати там дерева.

Місцеві мешканці підтримували цю ідею і були готові допомогти в реалізації. Вони приходили на виконком, виступали і обурювались тому, що на місці сквера буде парковка. Тому дійсно була велика напруга, був скандал.

Нема різниці скільки членів виконкому проголосували, бо невдоволення йшло не від членів виконкому, а від людей, які проживають в тому місці понад дорогою, яке й так загазоване через постійний рух транспорту", – відзначає Ігор Поліщук.

Читайте ткож: Луцький активіст розкритикував стратегічні цілі засновника "Свідомих" Покровського

Сміховинними виглядають і звинувачення у неправдивій інформації щодо вартості паркомісця.

"Інше питання щодо ціни парковки. Так, до 20 грн на день отримує Андрій Покровський за годину парковки. Перші 2 години – безкоштовно, а кожна наступна година коштує 10 грн вдень і 20 грн в нічний час. Тому я не розумію, в чому тут неточність.

Щодо підписання змін до договору, то дійсно так і було. Але до цього питання це взагалі не має ніякого відношення, бо мова там йшла про ситуативну зміну розміщення дитячого майданчика, от і все", – додав Ігор Поліщук.

Розпач Андрія Покровського від втрати прибуткового бізнеса у вигляді парковки, який до того ж не оподатковувався, можна зрозуміти. Однак, він діяв з серйозними порушеннями, які завдавали збитку громаді Луцька. Вкладати ж політичну складову в рішення позбавити РЦ "Промінь" парковки  – це не більше, ніж красива універсальна відмовка, яка підійде у багатьох життєвих ситуаціях.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter