Читайте також: "Мотор Січ" пНа держпідприємстві "Луцький ремонтний завод "Мотор", що входить до складу концерну "Укроборонпром", успішно освоїли виробництво 5,5 тис. деталей до авіаційних двигунів.редставила новий український вертоліт "Надія"

Про це повідомила прес-служба "Укроборонпрому".

"У відповідності до програми імпортозаміщення на підприємстві відбувається поетапне освоєння нового виробництва та збільшення виробничих потужностей. Ідеться насамперед про деталі, які найбільш часто замінюються на авіадвигунах і є необхідними при кожному ремонті", – зазначили в концерні.

Фінансовим планом "Мотору" на 2018 рік на закупівлю нового обладнання, спеціального оснащення та технічної документації на нову продукцію передбачено приблизно 120 млн грн.

Читайте також: В Україні провели перші випробування повітряного таксі (фото)

Луцький "Мотор" проводить повний комплекс робіт із капітального ремонту авіадвигунів, на підприємстві відновлюють двигуни більшості літаків тактичної авіації Збройних сил України: бомбардувальників Су-24, винищувачів Су-27 і МіГ-29, а також здійснюють капітальний ремонт агрегатів паливної автоматики до двигунів Д-30 КП (КП-2) для літаків Іл-76 військово-транспортної авіації.

Приблизно 70% замовлень підприємство виконує для української військової авіації. На "Моторі" працює понад 1200 фахівців. 2017 року середньомісячна заробітна плата на підприємстві становила 12 710 грн, у першому півріччі поточного року вона зросла до 13 737 грн. До державного та місцевого бюджетів минулого року "Мотор" сплатив 234 млн грн податків.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter