Через невиконання рішення суду від так званої "справи Олександра Тиводара" відсторонили старшого групи прокурорів Романа Музичука. Окрім того, щодо прокурорів внесено відомості в ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 382 КК України "Невиконання судового рішення".

Читайте також: "Липова" кримінальна справа проти Тиводара зазнає краху: суд відсторонив прокурорів

Відповідне рішення 4 липня ухвалив слідчий суддя Горохівського районного суду Володимир Чонка.

Як повідомив в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини захисник Олександра Тиводара Вадим Матвіїв, підставою для відводу прокурора стало невиконання рішення суду.

Як і відсторонений екс-керівник групи прокурорів Олег Ковальчук, його колега Музичук відмовлявся виконувати ухвалу судді, відповідно до якої Олександру Тиводару мали повернути вилучене під час обшуків майно. За ці ж та інші порушення в квітні 2018 року суд відсторонив групу прокурорів на чолі з керівником.

Читайте також: У справі Тиводара відсторонили прокурора та слідчого

Зазначимо, що початку березня через численні порушення, невиконання ухвал суду, ігнорування скарг захисників слідчий суддя усунув від розслідування окремих слідчих зі складу слідчої групи, яка здійснювала розслідування цієї справи, в тому числі начальника слідчого відділу УСБУ у Волинській області Олександра Хитрика.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter