Радник із питань децентралізації Волинського центру розвитку місцевого самоврядування Оксана Урбан розповіла про складнощі в утворенні ОТГ і назвала причини гальмування процесу у Камінь-Каширському районі, Горохівському районі та Луцьку.

Читайте також: Замість децентралізації – політичні інтриги, а керівництво району ділить посади: труднощі реформи на Волині

– Які складнощі можуть існувати при створенні об'єднаної територіальної громади в цілому?

– Перше – небажання сільського, селищного чи міського голови об'єднуватись.

Друге – небажання представників районної ради і/або районної державної адміністрації втрачати свої позиції та допомагати в процесі об'єднання.

Третє – низький рівень поінформованості населення, яке необізнане щодо реформи децентралізації та незнання про переваги, які отримає громада внаслідок об'єднання.

Четверте – інтереси певних представників громади, які мають фінансовий або політичний вплив. Наприклад, це представники бізнесу, що мають власне бачення формату об'єднання та розподілу депутатських мандатів у новоствореній громаді.

Досить часто депутати різного рівня не хочуть, щоб змінювались межі районів і територіальних округів.

– На Волині залишились два райони, в яких досі не створено жодної ОТГ. Мова про Горохівський та Камінь-Каширський райони. Яка причина цього?

– У Горохівському районі уповільнюють процес створення ОТГ усі вищеназвані фактори. Також сюди треба додати невміння домовлятись між сільськими, селищними та міськими головами щодо формату громади. Суть в тому, що деякі очільники громад не готові до втрати преференцій та досить часто вони чекають на чергові вибори. По суті, люди не хочуть втрачати свої повноваження і владу.

– Яка ситуація в Камінь-Каширському районі? Була ініціатива перетворити його в одне ОТГ в теперішніх межах.

– Так. Я чула цю інформацію. Голова Камінь-Каширської РДА запропонував створити як один з варіантів ініціювати створення ОТГ з центром в місті Камінь-Каширському у межах всього району, використовуючи досвід Любешівського району. Як на мене, в самій процедурі ініціювання щодо створення громади більшої, ніж у перспективному плані немає нічого поганого. Оскільки ймовірність того, що всі сільські ради дадуть згоду на об’єднання досить низька. Оскільки змушувати об'єднуватись нікого не мають права. Проте громада, створена з центром у Камінь-Каширському буде безумовно спроможною. Про це говорять й інші експерти та й показує практичний досвід інших областей, в яких створюються потужні громади з центрами в районних центрах.

Читайте також: Керівники Камінь-Каширського району продовжують саботувати створення ОТГ

Як на мене, проблема в Камінь-Каширському районі полягає в іншому: поки жителі сперечаються чи одна громада буде, чи 5, чи 3, вони нічого не роблять конструктивного, а втрачають час та енергію на суперечки.

Законом України "Про добровільне об’єднання територіальних громад" передбачено, що ініціаторами такого об’єднання можуть бути: 1) сільський, селищний, міський голова; 2) не менш як третина депутатів від загального складу сільської, селищної, міської ради; 3) члени територіальної громади в порядку місцевої ініціативи; 4) органи самоорганізації населення відповідної території (за умови представлення ними інтересів не менш як третини членів відповідної територіальної громади).

Практика реалізації реформи показує, що найбільш поширеними випадками є ініціювання об’єднання сільськими, селищними, міськими головами та, в окремих випадках, депутатами. В Камінь-Каширському третина депутатів міської ради ініціювала процедуру об'єднання у форматі, який є відповідно до перспективного плану.

Вивчення пропозиції щодо ініціювання добровільного об’єднання територіальних громад та її громадське обговорення, відповідно до ч. 3 ст. 5 вказаного Закону, забезпечується сільським, селищним, міським головою протягом 30 днів з дня надходження такої пропозиції. При цьому йдеться про максимальні часові рамки, у межах яких має бути завершено захід або здійснена відповідна дія. Камінь-Каширський міський голова допоки відмовивляється давати відповідне розпорядження, бо вважає, що це зайвим. Натомість він виніс дане питання на обговорення депутатів. В підсумку, частина депутатів погодилась, що питання не на часі.

Тому процес децентралізації у Камінь-Каширському районі застопорився через небажання міського голови проводити громадські обговорення і вислухати думку громади. В одному з недавніх коментарів він сказав, що "не хоче бути гробовщиком міста". Мер чомусь вважає, що місто зникне після об'єднання. Проте фахівці різного рівня показували йому розрахунки і переконували, що навіть у форматі об’єднання з центром в Камені-Каширському створиться спроможна громада. Проте він категорично каже, що ніякого формату об’єднання не визнає.

Читайте також: У ВР голосуватимуть за законопроект, який "розблокує" приєднання сіл до Луцька

Є ще друга проблема у Камінь-Каширському районі – тут преважна частина громад має досить досить низькі фінансові показники. А тому для об'єднання їм потрібен більший формат. Якщо біля Луцька завдяки об'єднанню 2 сільрад, може бути створено спроможну громаду, оскільки їм вистачатиме фінансових ресурсів, то в Камінь-Каширському районі цього немає. Тому, якщо тут 2 сільради хочуть об'єднатись, то це утопія, бо вони не зможуть себе утримувати. Тут потрібен більш широкий формат, з центрами у великих громадах.

Згідно перспективного плану район може поділитись на 5 громад. Однак можна створити і 3, і 4. Питання в тому, що 2 сільради можуть домовитись, а більше – ні. Вони розуміють, що у них не достатньо фінансових ресурсів.

– Яку роль в процесі створення ОТГ відіграє голова облдержадміністрації?

– Процес об'єднання є добровільним і ніхто не має права громаді диктувати умови, згідно законодавства. Тому голова ОДА чи депутати можуть лиш рекомендувати. Інші важелі впливу вони не мають права застосовувати, бо це вже буде перевищенням повноважень.

– Губернатор Володимир Гунчик нещодавно говорив, що підтримує створення одного ОТГ у межах всього Камінь-Каширського району. Чи дасть це насправді позитивний ефект? Чи зможуть люди відчути усі плюси децентралізації в такому випадку?

– Це думка голови ОДА. І вона має право на існування. Проте, на мою думку, завданням реформи є підвищення якості надання послуг. Тому, якщо віддаленість від центру ОТГ буде більшою за 30 км, то жителі віддалених населених пунктів не матимуть можливості отримувати якісні послуги. Наприклад, для того, щоб до них приїхала "швидка", потрібно чекати годину, адже це велика відстань і до того ж не завжди є хороші дороги.

Читайте також: Нардеп Ігор Гузь спільно з головами ОТГ напрацювали план розвитку громад Прибужжя

Якщо уявити, що формат громади покриває усю територію Камінь-Каширського району, то у багатьох селах відстань до центру дуже велика. За показниками населення та території таке ОТГ буде великим, проте чи буде воно найкращим у наданні якісних послуг – це сумнівне питання.

– Багатостраждальне ОТГ Луцька з ближніми населеними пунктами: коли воно з'явиться, з ким може об'єднатись місто і які вигоди це принесе?

– Луцька міська рада влітку 2017 року ініціювала процедуру обєднання з Підгайцівською, Гіркополонківською та Прилуцькою сільськими радами. Після того у Підгайцях відбулись громадські слухання і люди відмовились. Підгайці вже об'єднуються з Лищенською сільською радою.

У Гіркій Полонці на громадських обговореннях люди теж відмовились об'єднуватись з Луцьком, не дивлячись на те, що тісно пов’язані з інфраструктурою міста Луцька.

Щодо Прилуцького, то люди схвально оцінили таку перспективу на громадських обговореннях, депутати проголосували "за" і підтримали бажання жителів громади, голова Прилуцької сільради Валентин Арчибасов утримався і після цього наклав "вето". Щоб подолати "вето", потрібно було 2/3 голосів депутатів.

Нещодавно відбувся повторний розгляд цього питання і депутати знову підтримали рішення об'єднатись. Сільський голова Арчибасов, як і в попередній раз, утримався і може накласти повторне "вето". Але цей процес триває і його кінцева позиція в даному питанні поки невідома.

– Була ситуація, коли Сергій Григоренко приїжджав у села і погрожував їм певними санкціями, якщо вони відмовляться об'єднуватись з Луцьком. Як депутат чи посадовець взагалі має поводитись в перемовинах з сільрадами у даному питанні?

– Однозначно толерантно. Він не має права погрожувати чи примушувати до чогось. І він не має кардинально змінювати свою думку. Є багато підводних течій...

Читайте також: Створення ОТГ Луцька з селами: хто і навіщо перешкоджає процесу

Думаю, ця людина занадто впливає на думку голови Прилуцької сільської ради. І зараз відійшовши від влади, працює у новоствореній громадській організації, що по назві дуже співзвучна з назвою нашої установи. Ще раз наголошую, що необхідно бути толерантним і поважати думку інших, особливо в питанні об'єднання, де процес має бути добровільним.

– Як ви прокоментуєте скандальну ситуацію з об'єднанням села Веселе з Торчинською ОТГ?

– На 8 березня туди приїзджали депутат Луцької міської ради Андрій Козюра і заступник в.о. міського голови Олександр Рачков, які розказували, що у Веселому людей змушують об'єднуватись. Процедура об'єднання завершилась до 15 лютого 2018 року. Відповідні документи було подано до Волинської ОДА, а Волинська ОДА після перевірки подала клопотання до ЦВК про призначення виборів у Торчинській ОТГ. Громадські обговорення у сільських радах проводились ще у 2017 році. В Буянівській сільській раді я була присутня особисто. На інших обговореннях я не була. Тобто, коли проводились публічні громадські обговорення цих представників Луцької міської ради не було. Коли процес об'єднання завершився фахівці з вищою юридичною освітою ставлять під сумнів висновок своїх колег юристів з Волинської ОДА через місяць після оприлюднення висновку і подання документів до ЦВК.

Цікавим є той факт, що переживають за це фахівці, що мають опосередковане відношення до функціонування села Веселого, оскільки офіційно є представниками Луцької міської ради. Мені як жительці Луцька дуже хочеться, щоб представники Луцької міської ради відстоювали інтереси жителів Луцької громади. А як раднику з питань децентралізації з 2015 року цікаво дізнатися про появу "нових" експертів, про діяльність яких у сфері децентралізації я дізналася вперше. Тому вважаю, що кожен має займатися своєю роботою відповідно до встановлених повноважень. Тоді й буде порядок в місті, області та державі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter