З достовірних джерел журналістам телеканалу "Аверс" стало відомо хто може стати новим головою Волинської обласної державної адміністрації Волині. Зараз відбуваються домовленості про те, що адміністрацію очолить екс-голова "Укрспирту", та кандидат від Порошенка на виборах 2014-го року Роман Іванюк.

Читайте також: Родина голови митниці Нефьодова займається імпортом авто, а дружина приховує свою зарплату на фірмі Ахметова

Мажорний мажоритарник з грандіозними апетитами, саме так казали про Романа Іванюка – сина колись впливового у Луцьку банкіра та депутата міської ради Олега Іванюка. Про хлопця казали, що народжений у золотих пелюшках.

Цього політика, бізнесмена, чиновника ви одразу так і не згадаєте. Бо хоча Волинь його мала батьківщина, про неї Роман Іванюк згадував у вкрай рідких випадках. До прикладу коли потрібно було балотуватися до Верховної ради. І йшов він у Раду від Блоку Петра Порошенка. А вже сьогодні золотому мажору пророкують крісло голови Волинської обласної державної адміністрації. 

Отож вже цілком ймовірно, що скоро на Волині продовжать розвивати позиції і реформи, які ще не встиг завершити Петро Порошенко. А щоб ви зрозуміли на скільки професійно може взятися вже тепер столичний мажорчик за справу потрібно подивитися просто його біографію.

Вже у 2014-му говорили про те, що Іванюк, який йшов у Раду Петра Порошенка – протеже глави Адміністрації президента Бориса Ложкіна.

Свого часу Роман Іванюк обіймав  посаду директора з комерційного банкінгу в одній з найбільших інвестиційних компаній в Україні "Конкорд Капітал". Засновником якої є директор тієї ж фірми – Ігор Мазепа. 

Зазначимо, що компанія під час розпалу економічної кризи у 2008 році фактично шикувала за гроші, на які вони по факту кинули українські банки. "Конкорд Капітал" понабирало мільйонних кредитів у "Райфайзен Банк Аваль" та в "Мегабанку". Кредити  не поспішали віддавати, а банки тим часом здирали з українців усе до нитки.

Читайте також: Новий голова Волинської митниці обвинувачується у зґвалтуванні та побитті

Уже наприкінці серпня 2014 року Указом Президента України були внесені зміни у наглядову раду державного "Укрексімбанку", яким Петро Порошенко призначив гендиректора інвестиційної компанії "Конкорд Капітал" Ігоря Мазепу членом наглядової ради банку. До того часу Ігор Мазепа понад місяць був членом наглядової ради "Альфа-банку".

Як бачимо Порошенко для свої робив світлу дорогу у прекарсне майбутнє. Загалом Іванюк можна сказати дуже прогресивний бізнесмен. У 2008 році, працюючи на британську компанію, він скуповував землю у великих містах під будівництво торгово-розважальних центрів. З радістю продав би і сількогосподрські території. Але закон не дозволяв.

Роман Іванюк мажорив по-повному, навіть опікувався українським представництвом англійського закритого клубу. Клуб надає своїм членам послуги у сфері розкішного способу життя і консьєрж-сервісу.

У 2014 році засновник "Конкорд Капітал" Ігор Мазепа фактично посадив Іванюка у крісло керівника "Укрспирту". І посадив очевидно не просто так, бо жвавий бізнесмен одразу заходився продавати державне підприємство "Укрспирт".

Та попри міцну  хватку, як не дивно, у нього нічого не вийшло продати державне підприємство.

І ось тепер Романа Іванюка розглядають як кандидатуру на посаду голови Волинської ОДА. Чому саме ця кандидатура? Щоб виконати до кінця програми Порошенка?

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook