За даними управління охорони здоров’я облдержадміністрації, станом на 21 травня майже 94 тисячі волинян уже обрали своїх лікарів. 

Читайте також: На що готові українські лікарі заради грошей

Обрати свого лікаря можна вже у 161 закладі надання первинної допомоги області (21- ПМСД, 140 – АЗПСМ). У системі зареєстровані понад 490 лікарів, про це повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

"Завершити підписну кампанію слід до 1 червня, аби вже у другому півріччі кожна амбулаторія отримала більше фінансування. Адже якщо на одну особу виділяється 240 гривень, то після підписання декларацій і затвердження угод закладів із Національною службою здоров’я буде 370 гривень, а на дітей і людей похилого віку – удвічі більше. Тож тепер від кожного з нас буде залежати, скільки грошей надійде у той чи інший медичний заклад", – повідомляє начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк.

Читайте також: 4,5 мільйонів українців отримали сімейних лікарів

Варто зазначити, що декларація – це документ, який підтверджує, що пацієнт хоче обслуговуватися саме у цього лікаря. Підписуючи декларацію з конкретним лікарем, він повідомляє державу в особі Національної служби здоров’я, що плата за обслуговування має надходити в медзаклад, де той працює.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter