Станом на 23 жовтня коронавірусом хворіють більше 4800 волинян. Найгірша ситуація спостерігається в Нововолинську, Володимир-Волинську та Ківерцівському районі.

Читайте також: Червоно-помаранчева Волинь: як поділили область та куди потрапив Луцьк

Про це йшлося 23 жовтня у Волинській облдержадміністрації під час брифінгу щодо ситуації в області з протидією поширенню коронавірусної інфекції, пише ІА Волинські новини.

Заступниця директора Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України Надія Костирка розповіла, що епідситуація залишається складною, адже відзначається подальша тенденція до росту захворювань.

За останні дні приріст захворювання становить 8-12%.

Найгірша ситуація спостерігається в Нововолинську, Володимир-Волинську та Ківерцівському районі, де простежується значний приріст кількості хворих. Зважаючи на це, із 26 жовтня відповідно до нового епідемічного зонування, до червоної зони віднесено міста Володимир-Волинський і Нововолинськ, Ківерцівський район Волинської області, а до помаранчевої – міста Луцьк та Ковель, Володимир-Волинський, Горохівський, Іваничівський, Камінь-Каширський, Ковельський, Локанчинський, Луцький, Любешівський, Любомльський, Маневицький, Ратнівський, Рожищенський, Старовижівський, Турійський та Шацький райони Волинської області.

Як наголосила Надія Костирка, на Волині немає жодної адміністративної території, яку б віднесли до зеленої зони.

"Понад 4800 волинян продовжують хворіти" – сказала вона.

Читайте також: Коронавірус на Волині: виявлено майже 12 тисяч випадків та 233 смерті

Також відзначила, що на стабільно високому рівні в області летальність від коронавірусу – 2%. Основна частина (76%) померлих – це особи віком понад 60 років. Загалом із початку жовтня на Волині зафіксовано 61 випадок смерті.

Високий і рівень захворюваності на пневмонію, яку все частіше діагностують у дітей (кількість випадків пневмонії серед дітей зросла удвічі).

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook