Президент Франції Еммануель Макрон повинен приїхати в Україну в першій половині 2021 року. А Володимир Зеленський хоче здійснити офіційний візит у Сполучені Штати.

Читайте також: Новорічне привітання президента України Володимира Зеленського: відео та повний текст промови

Україна планує у 2021 році приймати візити іноземних лідерів та здійснювати свої. Про це заступник керівника Офісу Президента, дипломатичний радник глави держави Ігор Жовква повідомив у статті "Дзеркала тижня".

Візити яких іноземних лідерів в Україну заплановані

  • у першій половині 2021 року Україна планує провести переговори на найвищому рівні під час офіційного візиту президента Франції Еммануеля Макрона. В Офісі Президента очікують, що тоді вдасться започаткувати низку нових економічних проєктів.

  • Також Київ очікує на приїзд прем'єр-міністра Італії Джузеппе Конте.

Читайте також: У Зеленського анонсували велику прес-конференцію

Активну співпрацю планують і з США та Німеччиною

  • З огляду на заплановані восени 2021 року парламентські вибори в Німеччині, українська дипломатія працюватиме над закріпленням у виборчих програмах німецьких партій "українського питання". Мова йде про позиції щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України.

  • Україна ставить за мету побудувати ефективний діалог із новою адміністрацією США на всіх рівнях, зокрема й на найвищому.

"На порядку денному залишається офіційний візит президента України до США",
– зазначив Жовква.

За його словами, Україна напрацьовує Дорожню карту двосторонніх відносин, яку мають обговорити й почати реалізовувати вже у 2021 році.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook