19-річна Тетяна Микитин з села Горигляди Тернопільської області потрапила у смертельну ДТП в Польщі. Поблизу Варшави дівчина їхала на мотоциклі зі своїм знайомим, як раптом зустрічне авто врізалось у них. Тетяні відірвало ногу і відкинуло з місця аварії на 35 метрів, а її товариш загинув на місці. У дівчини серйозно травмована рука, хребет, вона залишилась без ноги. Тетяна вже перенесла 4 операції, попереду тривале лікування, реабілітація та протезування. Про деталі жахливої трагедії  розповіла ТСН.ua мама потерпілої дівчини Надія Микитин. 

Читайте також: У Луцьку на мості трапилась потрійна аварія (фото)

День аварії

7 серпня о 19:00 Тетяна поверталась до дому з міста Мілянувек, що розташоване за 30-40 км від Варшави. Там дівчина знайшла роботу на підприємстві, куди планувала офіційно влаштуватись. До дому її підвозив 41-річний Олексій, який там працював. Чоловік виявився родом з Івано-Франківської області, в Польщі мешкає вже понад 10 років зі своєю сім'єю. 

"Олексій по дорозі підвозив Тетятну до дому. За 150 метрів перед світлофором у селі Отребуси у них врізалось авто на швидкості. Водійка автомобіля виїхала на зустрічну, щоб повернути у сторону свого будинку, і не пропустивши мотоцикла, врізалась у Таню та Олексія", – розповідає мати дівчини Надія Микитин.

Від удару автомобіля водія мотоцикла відкинуло на протилежний бік дороги, а Тетяна відлетіла на 35-метрів від місця зіткнення. 

 

 

"За кермом автомобіля сиділа полька, вона відволіклась на свою малу дитину, яка сиділа на задньому сидінні. У момент аварії біля водійки було відчинене вікно. І зразу при ударі відрубало ногу Олексію і моїй дитині. Бо, якби шиба від дверей була зачинена, то, можливо, ноги б вціліли. Вона звернула увагу на свою дитину, а мою – покалічила", – каже Надія Микитин. 

Тетяна опинилася за 35 метрів від своє ноги

Жахливу ДТП побачила місцева мешканка, яка була неподалік, вона і кинулась рятувати Тетяну та Олексія, які стікали кров'ю.

"Жінка проходила курси першої медичної допомоги. Вона зняла з чоловіка ремінь і перев'язала ногу моїй донці. Кричала до людей, щоб з доньокою говорили, щоб вона не впала в кому. Якби не та жінка, можливо, моя донька б померла. А коли вона підбігла до чоловіка, то вже не могла надати йому допомогу. Бо 4-5 хвилин, і людина стікає кров'ю", – розповідає Надія Микитин. 

Жінка, яка надавала першу допомогу Тетяні, шукала ногу дівчини і знайшла її в салоні автомобіля, який збив Тетяну і Олексія на мотоциклі. 

 

"Сусіди, які там були, позносили з холодильників лід і хотіли зберегти ногу. Але так, як ця нога була відірвана, вона просто не підлягала пришиттю. Тому ногу вирішили не пришивати, щоб не було гангрени", – ділиться мати дівчини.

Тетяну госпіталізували гелікоптером у лікарню польського міста Гродзиськ-Мазовецкий, а Олексій помер на місці аварії.

 

Олексій загинув навпроти свого дому

Жахлива ДТП сталась у селі, де проживав Олексій, який підвозив Тетяну.

"У селі, де це сталось, біля дороги розташовані приватні будинки. І Олексій загинув напроти свого дому. Водійка, яка повертала до свого будинку – його сусідка. І можна сказати, що сусідка вбила свого сусіда", – каже Надія Микитин. 

 

В 41-річного Олексія залишилась дружина та троє дітей – двоє 11-річних доньок і 18-річний син.

"Дружина дуже важко перенесла цю трагедію. ЇЇ навіть у перший день забрали у психіатричну лікарню. Потім її заспокоїли, чимось, мабуть, накололи і відпустили. Поховали Олексія у суботу, 21 серпня. Його кремували", – розповідає Надія Микитин. 

 

Читайте також: У Луцьку поблизу "Срібних лелек" зіткнулися два автомобілі, рух вулицею ускладнений

Про стан Тетяни

Внаслідок аварії Тетяна втратила праву ногу, яку відрізало вище коліна, також дівчина зазнала сильних травм по всьому тілу. 8 днів дівчина лежала в комі, її реанімували та зробили 4 операції.

"Донці зробили складну операцію хребета, також у неї були травми шийного відділу, а ліва рука у неї повністю складена в залізі, працює тільки на 60%, в лікті вона не згинається і не знати, чи вона в майбутньому відновиться. Також у неї має бути корекція над лівим оком, бо була задіта там кістка", – розповідає мама дівчини. 

Тетяні понад тиждень ставили капельниці із сильними знеболювальними, аби у неї не виник больовий шок.

"Я була у лікарні, коли донька прийшла до себе. Як я побачила, що зробилось з моєю дитиною, то не впізнала її. То була не моя дитина. Вона вся була дуже спухла, на обличчі навіть не подібна на себе: одне око дивилось на мене, а інше – в другий бік", – згадує зі слізьми мама дівчини.

"Вона ще бідна, як прийшла до себе каже: "Мамо-мамо, зроби, щоб у мене нога була, мамо! Як я буду жити без ноги, мамо? Я ж не зможу без неї жити". Я її кажу, що, донечко, ти жива і будеш жити. Один раз Бог дав тобі ногу через мене, але більше не може. Ти будеш мати ногу, але не таку, як була", – згадує мати розмову зі своєю скаліченою донькою. 

 

 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook