Депутати Прилісненської ОТГ апелюватимуть на протиправні дії Маневицької місцевої прокуратури. Таке рішення обранці громади прийняли 2 квітня на позачерговій сесії.

Читайте також: Прокуратура влаштувала незаконний обшук і вилучення документів у Прилісненській ОТГ

Нагадаємо, Маневицька прокуратура минулого тижня без санкцій і попереджень провела обшуки у Прилісненській ОТГ. Правоохоронців зацікавило рішення сільради про співпрацю з КП "Волиньприродресурс". Обранці громади погодили надати комунальному підприємству 8 гектарів землі у селі Галузія для проведення геологічної розвідки. Прокуратура побачила у процедурі надання дозволу грубі порушення. 

Правоохоронці зателефонували до сільського голови і попросили надати копії усіх дозвільних документів. Голова сільради Ігор Терещенко відзначив, що представники прокуратури чинять тиск на нього.

Читайте також: На Волині "бурштиновий скандал" через незаконні дії прокуратури

Після цього правоохоронці навідались до сільради і вилучили оригінали дозвільних документів.

Керівник Маневицької прокуратури Олег Немирівський зазначив, що його підопічні діяли у рамках закону, а документи вилучили, аби вони не загубились.

У сільраді вирішили оскаржувати дії прокуратури через грубі порушення законодавства. Згодом суд визнав, що діям прокуратури забракло обгрунтування і вона має повернути вилучені документи.

До слова у прокуратурі не закрили кримінального провадження проти посадовців Прилісненської сільради щодо перевищення службових повноважень стосовно надання дозволів КП "Волиньприродресурс" для геологорозвідки. Сьогодні депутатів сільради допитуватимуть у Маневицькій прокуратурі.

Подробиці у сюжеті ТРК Аверс:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter