Волонтерці Марусі Звіробій (Олені Біленькій) повідомили про підозру за ч. 1 ст. 346 Кримінального кодексу України – щодо погрози вбивством Президенту України. Вже завтра або у суботу може відбутися засідання щодо обрання запобіжного заходу.

Читайте також: Скандальна Звіробій знову нецензурно пригрозила Зеленському (фото)

Про це повідомив адвокат Андрій Писаренко, пише  УНН.

"За ч. 1 ст. 346 – погроза вбивством Президенту України", – відповів Писаренко на запитання, за якою статтею оголошено про підозру Марусі Звіробій.

"Очікуємо, клопотання піде в суд сьогодні-завтра, це за словами слідчого. Можливо, завтра або в суботу", – додав він.

Окрім того, адвокат повідомив, що, можливо, судове засідання проходитиме у Печерському районому суді міста Києва.

"За законом повинен бути Шевченківський суд (Шевченківський районний суд міста Києва - ред.), але слідчий сказав, що буде подавати у Печерський. Якщо буде Печерський (Печерський районний суд міста Києва - ред.), будемо просити, щоб апеляція визначила нам територіальну підсудність цієї справи. Якщо ні, то судді Печерського суду будуть відводитися стороною захисту", – відзначив він.

Додамо, 6 лютого Державне бюро розслідувань вручило повідомлення про підозру волонтерці Марусі Звіробій (Олені Біленькій).

Читайте також: "Горіть у пеклі, відстрілювати легше": Маруся Звіробій пригрозила ветеранам АТО

Як раніше повідомлялося, 26 листопада ДБР скерувало до тоді ще ГПУ проект повідомлення про підозру нардепу Софії Федини та військовослужбовцю Марусі Звіробій через погрозу вбивства Президента України Володимира Зеленського. Проте, тодішня Генпрокуратура повернула без погодження проекти підозр Марусі Звіробій та Федині.

Нагадаємо, за попередньою інформацією, 26 жовтня 2019 року народна депутатка України Софія Федина та громадянка Маруся Звіробій, перебуваючи у Львові, здійснили онлайн-трансляцію на відеохостингу YouTube та в соціальній мережі Facebook, під час якої висловлювали погрози вбивством, адресовані Президенту України Володимиру Зеленському, пов’язані з його державною діяльністю.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook