Суспільне мовлення, яке обирає представника України на пісенному конкурсі Євробачення, незважаючи на перемогу в національному відборі співачки MARUV, ще не визначилось з остаточним рішенням.

Читайте також: Стало відомо, хто представлятиме Україну на Євробаченні-2019 (відео)

MARUV можуть не пустили на Євробачення через гастролі на Росії
Про це повідомила член правління Національної громадської телерадіокомпанії (НСТУ) Олександра Кольцова, пише "Громадське".

Вона зазначила, що рішення про те, хто буде представляти Україну, ухвалять протягом 48 годин. А сама MARUV має дати відповіді на питання за договором протягом 24 годин.

"Зараз ми маємо затвердити або погодити переможця, який поїде від України. І ми, як Суспільне мовлення, дослухаємося до суспільства. В суспільстві зараз є різні думки, чи виконавець, який має концертну діяльність у Росії, може представляти Україну. В нашому договорі є пункт, який нам потрібно обговорити з MARUV", – сказала Кольцова.

Читайте також: "Всі під*раси, один ти Д'Артаньян", – Притула і Скрипін поскандалили через ANNA MARIA

На питання, чи буде в іншому випадку Україну буде представляти гурт Freedom Jazz, який посів друге місце у відборі, Кольцова відповіла, що спочатку треба закрити питання з MARUV.

"На жаль поки не можу сказати. Ми хотіли би почути від MARUV відповіді, і звичайно хотілось би покласти дискурс в українському суспільстві: чи має артист, який представляє Україну на Євробаченні, їздити з концертами в Росію", – заявила представниця НСТУ.

Сама MARUV повідомила, що наступного тижня проведе прес-конференцію, на якій відповість на всі питання щодо виступів на Росії.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook