В кінці серпня волинянина, резервіста Юрія Степанюка військкомат призвав на збори на Рівненський військовий полігон. Перед тим як їхати на полігоні чоловік пройшов медогляд.

Читайте також: На вокзалі у Луцьку хворій матері загиблого Героя три дні не хотіли продавати пільговий квиток і принижували

Зокрема, під час огляду постановили, що чоловік придатний до служби. Однак на полігоні він не пробув і трьох тижнів – його з важкою стадією запалення легень, без супроводу медиків, віддали на руки матері. Через кілька днів солдат помер у одній із луцьких лікарень.

Мати резервіста, жителька Володимир-Волинського, Орися Стеанюк розповідає, що після того як вона забрала сина з полігону, його долею не поцікавився ніхто – ні командири військової частини, в якій він служив, ні військкомат. 

Орися Степанюк розповідає, що з 18 років її син був комісований, адже мав міжхребцеву грижу. У 2017 році йому зробили операцію на коліно та вставили у ногу шуруп. 

Попри це, цьогоріч, коли чоловік збирав документи для офіційного працевлаштування, у військкоматі йому сказали пройти медогляд, після якого і поставиновили, що він придатний до служби. І у серпні його призвали на військові навчання з яких він так і не повернувся живим.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook