У селі Соколівка Косівського району Івано-Франківської області старші брати, віком 10, 14, 16 та 18 років гвалтували свою 6-річну сестру і через абсолютну байдужість матері вважали це нормою. Про це пише "Місто".

Читайте також: Вагітна мати та десятеро дітей отруїлися чадним газом на Рівненщині (відео)

3 липня минулого року Надійка разом з двома своїми старшими братами потрапила під опіку до патронатного вихователя Юлії Таринської. Через місяць дівчинка почала відкриватися Юлії – розповіла про насильство зі сторони старших братів. Після цього соціальні служби почали бити на сполох, але довести в суді нічого не могли, каже Юля. На той час всі вони були неповнолітні. Старший хлопчик зізнався в тому, що він скоїв.

Юлія розповіла передісторію та що саме відбувалося в ефірі СТБ. За її словами, саме мати цих дітей звернулася в студію телеканалу, мовляв, в неї забрали її дітей. Юля каже, що жінка почала бити на сполох через те, що в січні вона не отримала соціальну допомогу ні на одного з дітей. Журналісти програми "Один за всіх" приїхали до цієї жінки з тією умовою, що служби несправедливо забрали дітей в турботливої матері, а на ділі виявилося зовсім інше.

Читайте також: Дворічна дівчинка, яку паралізувало після пневмонії, відійшла у вічність

В студії мати не каялась, вона і досі вважає себе хорошою мамою. Через два дні після зйомки, розповідає Юлія, відбувся суд, в ході якого горе-матір позбавили материнських прав. Зараз відомо, що дівчинку передадуть у прийомну сім’ю, де вона буде в безпеці, доля хлопчиків поки досі невідома.

"Всі ці діти в першу чергу – жертви. Вони недоглянуті, голі, босі, голодні, холодні, вони навіть не розуміють, що чинили щось погане, для них це норма. Мати цим користувалася, вона їм оформляла групу інвалідності і, відповідно, отримувала більше коштів на них. Їй було вигідно, щоб вони були недорозвинуті. Метою звернення цієї матері до телеканалу було посадити старшого сина за грати, тому що хлопчик конфліктує з її співмешканцем. До того ж, він вже повнолітній і на нього не будуть нараховувати соціальні виплати. А Надійку вона сповідалась повернути до себе. Але ці діти зараз знову самі, вони мають якось виживати, це ростуть майбутні злочинці і вони в цьому не винні, в них немає іншого майбутнього", – розповідає Таринська.

Читайте також: У селі поблизу Луцька водійка злетіла у кювет, в салоні перебувала 5-річна дитина (фото)

Має Юлія також питання і до самого каналу, адже в ефірі назвали імена хлопчиків, а найстарший з них був на самій передачі. Всі вони навчаються в школі, старший – в бурсі селища Кути Косівського району. Після виходу передачі, з понеділка всім все стане відомо і до них зміниться ставлення. Юлія вважає, що це неправильно.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook