Авторитетний український медіа-юрист Людмила Панкратова прокоментувала сайту "Під прицілом" образливі коментарі голови Волинської ОДА Володимира Гунчика на адресу ЗМІ. Зокрема, губернатор обурився через критичний матеріал і назвав видання "помийною ямою".

Читайте також: Голова Волинської ОДА Гунчик гостро образив ЗМІ через критику щодо поганої роботи

"Така поведінка неетична, але законом не заборонена. Він має право висловлювати думку, що йому видання не подобається. Якщо ж цей коментар в подальшому призведе до певних наслідків, то можна говорити про тиск (зі сторони Гунчика,-ред.). Тут така ситуація, що чиновник просто неетично висловлюється про ЗМІ. Стосовно таких висловлювань можна лише сказати, що це побічний ефект від того, що даний матеріал влучив у ціль. Це можна трактувати собі на користь", – прокоментувала висловлювання Володимира Гунчика медіа-юрист Людмила Панкратова.

Читайте також: Заслужений журналіст України розкритикував голову Волинської ОДА Гунчика за образу ЗМІ

Також ми попросили дати оцінку діям керівника Волинської ОДА, коли він виштовхав журналістів ТРК "Аверс" зі слухання звіту земельного управління облдержадміністрації.

"Ну це його позиція. Немає такого закону, який би забороняв казати про пресу щось погане. Є така номінація – "ворог преси". Якщо ж він їх виштовхав, як в цьому випадку, то це – перешкоджання журналістській діяльності і явно, що воно несправедливе. Але для цього є стаття 171 чи 345, якщо він їм наніс якісь побої. Тоді правоохоронні органи мають розпочати своє розслідування", – зазначила експерт.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter