Відомий інтерв'юер та голова виборчого штабу партії "Сила і честь" Дмитро Гордон 18 липня у ефірі програми "Право на владу" назвав Віктора Медведчука ворогом і бідою для України. Він також підкреслив, що лідер "Опозиційної платформи – За життя" – це спільний проект Петра Порошенка і Володимира Путіна.

Читайте також: Як Порошенко посприяв реваншу "Партії регіонів 2.0" Медведчука

"Завдяки кому повернення Медведчука в політику стало можливим? Коли канал "112" купив Медведчук, я в той же день в ефірі цього каналу зробив заяву, що він є ворогом України, креатурою Путіна. 

Однак Медведчук виявився розумнішим, ніж я думав і не звільнив мене, навіть коли йому це сказав зробити Порошенко. Він не звільнив мене, щоб не робити мені піар.

Медведчук – це біда України, це проект Порошенка і Путіна. Їх трьох об'єднує і бізнес і спільні погляди. Я в цьому глибоко переконаний.

Медведчук вважає своєю Батьківщиною не Україну, а Росію. Він виконує особисті і особливі завдання Путіна", – сказав Гордон.

Читайте також: Дуже зайнятий: чому Порошенко системно бреше, щоб не йти на допит в ДБР

Окрім того, Дмитро Гордон зазначив, що санкційний список Росії проти українських політиків та бізнесменів, зокрема з партії "Опозиційни блок", яка є конкурентом "Опозиціної платформи – За життя", складався у кабінеті Петра Порошенка за участі Віктора Медведчука.

"Євген Мураєв правильно сказав, що майже всі члени його партії "Опозиційний блок" знаходяться під санкціями Росії. А знаєте, де ці санкції писались? Вони писались в кабінеті Порошенка, Порошенком та Медведчуком. 

Їх внесли у список санкцій, бо вони відмовились підтримувати Юрія Бойка на виборах президента, як єдиного кандидата. Тобто, їх хотіли об'єднати під Медведчука. Теперішній "Опоблок" відмовився це робити і тому Медведчук з Порошенком внесли їх у список санкцій для Росії. Це все Росія", – додав Гордон.

Він також відзначив псевдопатріотичність екс-президента, який спекулює на темі української мови і називає себе та свою партію найбільш проукраїнською.

"На жаль, часом ті хто кричать "Слава Україні!", роздуваючи щоки, не є патріотами. А російськомовні хлопці, які віддають життя за Україну на Донбасі, – є справжніми патріотами", – резюмував Гордон.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook