Навесні особливо сильна мотивація до схуднення, дуже багато хто прагне стати стрункішим. Медики рекомендують людям, які мають зайву вагу, але хочуть від неї позбутися, не дотримуватися дієт – замість цього ефективніше вживати поживні продукти, які допомагають у боротьбі з почуттям голоду.

Читайте також: Більша частина продуктів "соціального кошику" українця подорожчала за березень

Причому поживні не означає калорійні. Говорячи про поживність продуктів, фахівці мають на увазі їх насиченість мікроелементами, необхідними будь-якому організму, пише Ukrheath.

Фахівці в області харчування назвали в пресі ті низькокалорійні продукти, які швидко і надовго позбавляють від почуття голоду, запобігаючи таким чином переїдання і набір зайвої ваги. В цілому експерти радять робити упор на їжу, що містить мінімум жирів і простих вуглеводів.

Фрукти та овочі. Містять багато води, розчинних і нерозчинних харчових волокон. Їх вживання надає стимулюючу дію на травлення, стабілізує рівень цукру в крові. Крім того, фрукти і сухофрукти є хорошою альтернативою всіляким готовим солодощам. У поєднанні з натуральним йогуртом або сиром фрукти і овочі виявляються дуже ситним блюдом. Також їх корисно запікати.

Риба, птах, нежирне м’ясо. Дані продукти швидко і надовго втамовують голод за рахунок високого вмісту білка, який досить довго засвоюється і тому протягом тривалого часу підтримує відчуття ситості. Їсти їх краще вареними або приготованими на пару. Також в цей список можна додати морепродукти.

Читайте також: Суп на обід – корисно чи шкідливо

Складні вуглеводи. Ці нутрієнти потрібні, щоб людський організм отримував енергію для повноцінного існування, їх споживання підвищує рівень імунітету і активність головного мозку. Складні вуглеводи подовгу переробляються організмом людини і постачають його важливими корисними речовинами і енергією на довгий час. Існують різні види складних вуглеводів: клітковина, крохмаль, пектин і т. д. Їх кращими джерелами є незбиране зерно і страви з нього, бобові, овочі та зелень.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook