Медики назвали ягоду, яка повинна бути у раціоні людей, який часто вживають алкогольні напої.

Читайте також: Розчленували і з'їли: батько з сином жорстоко розправились із "колегою по чарці"

Про це пише Change.

Американські дослідники дійшли до висновку, що помідори здатні захистити організм від негативного впливу спиртних напоїв.

Це підтвердили експерименти на мишах, яких розділили на дві групи. Одні давали дози алкоголю та порошок з концентрату томатних речовин, а інші лише спиртне. Дослідження продовжувалось місяць, після чого у гризунів перевірили стан здоров’я. Виявилось, що у тих, хто вживав помідори, мозок та печінка були у значно кращому стані, аніж в інших.

Читайте також: Розповіли про наслідки алкоголізму на здоров’я людини

"Кількість томатного порошку, що містить стільки ж поживних речовин, скільки один свіжий помідор, ефективно блокувала дію алкогольних напоїв на печінку і на мозок в 90% випадків", – підсумували експерти.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter