Чай у пакетиках дуже популярний через свою зручність. Разом із тим медики не рекомендують його вживати. Справа у тому, що матеріал, з якого роблять пакетики, здатен зашкодити здоров’ю.

Читайте також: Назвали продукти, які знижують артеріальний тиск

Пакетики роблять з целюлози, для міцності просоченої синтетичними смолами, розчиненими в ацетоні або спирті, розповідає 24apteka.

Другою причиною відмовитися від чаю у пакетиках є те, що виробники часто кладуть у пакетики напій сумнівної якості. Для того, щоб чай був смачним, до нього додають підсилювачі смаку.

Читайте також: Продукти, які допоможуть залишатися енергійними

Також у пакетиках нерідко присутні барвники. Щоб встановити це достатньо опустити пакетик у холодну воду. Якщо вона одразу набуває темного кольору – у напій додали барвник.

Крім того, виробники додають до пакетованого чаю дешеві фруктові ароматизатори. Вони містять токсичні речовини, які, накопичуючись у організмі, можуть викликати порушення роботи печінки та збільшують ризик розвитку онкозахворювань і безпліддя.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter