На сайті ukrainianpapers.com з'явились ексклюзивні знімки внутрішнього оздоблення палацу Петра Порошенка в Козині. Того самого, де в домашній церкві на іконі він сам в колі сім'ї. Фотографії зроблені завгоспом родини Порошенків, і тому дозволяють вивчити розкішні деталі внутрішнього оздоблення і меблів. 

Читайте також: Вигляд палацу Гладковського, який обкрадає оборонний комплекс, шокував мережу

Виходячи з документів з пошти завгоспа родини Порошенків, можна зробити висновок, що ремонт в маєтку у Козині триває з 2011 року. Цьому ремонту не завадили події на Майдані і початок війни на Сході країни.

Ця люстра знаходиться в кабінеті Порошенка і імітує старовинну люстру з палаючими свічками середньовіччя і виконана в класичному стилі. Найімовірніше, елюстра від італійських виробників "MOSCATELLI", "Faustig", або "KOLARZ", які він вказав в декларації. Така люстра може коштувати від 500 тисяч гривень.

Це камін, який оброблений мармуром, що абсолютно не гармонує з обробкою стін. Але така проблема є у всіх нуворишів – відсутність смаку і любов до пишних деталей.

Читайте також: У стилі Путіна і Януковича: Порошенко провів агітаційний тур у пальто за 255 тисяч грн

Оздоблення камінної зали поєднує в собі золото і дерево, а сам камін не вписується в даний інтер'єр, що в черговий раз підтверджує несмак Порошенка. Крім того, вирізані дерев'яні елементи над каміном у вигляді герба і різних національних елементів ніяк не поєднуються з італійськими меблями.

Цей стиль доповнюють дерев'яні крісла, що знаходяться біля каміна. Крісла позолочені, і це в черговий раз нагадує про амбіції Петра Олексійовича, який всюди хоче відчувати себе "королем". Точно така ж "хвороба" була і у Віктора Януковича.

Світильники, розташовані на стінах кабінету можуть бути від компанії "Faustig", які також занесені до декларації.

Стіл, який встановлений в кабінеті, спереду прикрашений дерев'яними зображеннями голів лева (схожі голови присутні з обох сторін каміна). Згідно з декларацією, в колекції президента, є стіл італійської фабрики JUMBO COLLECTION, і ціна на дану продукцію може становити 300 тис. гривень.

Величезні колони в античному стилі прикрашають особистий басейн Порошенка. Красу з одного боку доповнює плиткова мозаїка від джакузі, а з іншого боку мармуровий монумент.

Статуя оголеної діви, розташована в приміщенні, яке дуже нагадує банний комплекс. У Януковича лазня була з дерева, у Порошенка – схожа на турецький хамам.

Ламбрекени на шторах і громіздке ліплення. Золоте напилення на поверхні стін.

Карнизи з позолотою, яка присутня скрізь, навіть на стелі. І інші елементи стилю "сільське роккоко" ніяк не в'яжуться між собою. Але в цілому, мабуть, повинні створювати відчуття "українського Версаля".

У всякому разі, таке враження створює величезна арка при вході.

При цьому, якщо у Петра Олексійовича спостерігається схильність до золота, то у його дружини Марини Порошенко дещо інші смаки. Вона себе уявляє англійською королевою.

Крісло, яке придбала Марина Порошенко, оформлене в старовинному британському палацовому стилі.

"Банкетка", до якої перша леді проявила інтерес в магазині, в такому ж "музейному стилі".

Французька ваза "Авіньйон" і п'єдестал для вази "Орлеан" також входить в список покупок Марини Анатоліївни для свого будинку.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook