Мережу підкорила нова аудіоіллюзія. Користувачам пропонують прослухати запис і відповісти, що вони чують: Yanny ("Янні") або Laurel ("Лорел"). Слово всі чують по-різному: одні впевнені, що голос говорить "Янні", інші – "Лорел". Є й ті, хто чують обидва варіанти по черзі, інформує cosmo.ru.

Читайте також: З ведучої впала спідниця в прямому ефірі (Відео)

"Я чув Yanny протягом 10-15 хвилин, потім запитав у інших, і вони сказали, що чули Laurel. Послухавши ще кілька разів, я іноді чув високий звук Yanny або низький Laurel. Справжня чорна магія", "Тепер я чую Laurel, але спочатку було Yanny, як таке можливо?", "Моя дружина чує Laurel, а я виразно чую Yanny! Містика", – дивуються користувачі.

Читайте також: Віра Брежнєва впала біля сцени та зганьбилася із фонограмою

Знаменитості теж не залишилися осторонь. Так, Кеті Перрі та Кріссі Тейген заявили в Twitter, що вони чують "Лорел", а Стівен Кінг і актор Джим О'Хейр виступили за "Янні".

Журналісти видання Wired знайшли людей, які виклали цей запис в Мережу. Першокурсниця Кеті Хетцель розповіла, що записала голос для навчального проекту. Через деякий час вона помітила, що всі чують різне. Її друзі запостили аудіо, яке розлетілося по всьому світу.

Дівчина розповіла, що насправді записала слово Laurel ("Лорел"). А що чуєш ти?

Тим часом в Мережі обговорюють причину звуковий ілюзії. Одні впевнені, що вся справа в звукових частотах, а інші – що причина в візуальної підказкою, що побачиш першим, то і почуєш.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter