Метеорологи попередили жителів практично всіх країн про те, що майбутня зима буде найбільш морозною за останнє сторіччя.

Читайте також: Україна слідом за ЄС готова скасувати перехід на зимовий і літній час

Як повідомляє replyua.net, за словами метеорологів, морози вдарять не лише в північних країнах.

За прогнозами синоптиків, дуже низькі температури спостерігатимуться в Великобританії й Німеччині, а також в інших країнах Європи.  

При цьому перші холодні дні настануть вже в листопаді, а осінь буде дуже короткою. На початку грудня потрібно чекати мінусових температур, причому в деяких країнах стовпчик термометра опускатиметься до мінус 20 градусів. У деяких країнах Азії, а також у Європі синоптики прогнозують сильні снігопади на початку грудня.

"Вересень ви будете вважати найостаннім теплим періодом, оскільки вже зовсім скоро погода почне різко змінюватися. У жовтні будуть холодні дощі, які переходитимуть у сніг, посилиться вітер, температура швидко знизиться. Запасіться теплим одягом і за можливості утепліть будинки ще до жовтня. Майбутня зима буде не тільки морозною, але і дуже довгою", − зазначають європейські метеорологи. 

Читайте також: Повідомили, скільки буде коштувати проїзд платними дорогами

Крім того, синоптики підкреслили, що цієї зими над усіма країнами Європи буде встановлюватися холодна повітряна полярна маса, тому в грудні, в січні й лютому температура може опускатися до 25-30 градусів морозу.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter