Померла громадська діячка української діаспори в Канаді, підприємець та меценат Анна Кисіль. Про це повідомляється на Facebook-сторінці спільноти Diaspora.ua.

Читайте також: Соратник Філарета помер від коронавірусу

Анна Кисіль була головою Світової федерації українських жіночих організацій (СФУЖО) та віце-президентом Світового конгресу українців.

Про трагічну подію в Facebook повідомила й народна артистка України Марія Бурмака:

"Українське Торонто – це була вона. Мабуть, всі українські артисти, що були in Canada, виступали у її "Золотому Леві", вона завжди запрошувала в гості".

Що відомо про Анну Кисіль

Вона народилася у відомому м. Яремче на Івано-Франківщині. Освіту та фах здобула у Львівському будівельному технікумі (цивільне будівництво) і Львівському політехнічному інституті, де отримала спеціальність інженера-викладача будівельних дисциплін.

З 1990 року жила та працювала у Канаді, де їй вдалося розбудувати успішний бізнес – Мeest Corporation Inc. (доставка приватних та комерційних вантажів в Україну та інші країни), виробництво "Росан-Пак" (Україна), компанія Мeest Media, а також ресторан  в Торонто "Золотий лев" та банкетний зал "Княжий двір".

Читайте також: У Луцьку помер керівник Гнідавського цукрового заводу

З початку 2000-х років Анна Кисіль була активною діячкою української діаспори – президентом громадської організації "Четверта хвиля" та членом Ради директорів Конгресу українців Канади (відділ Торонто) і Ради директорів Світового конгресу українців.

Нещодавно Анна Кисіль була нагороджена державною відзнакою України – хрестом Івана Мазепи.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook