"Минулого року Міністерство юстиції України  дало старт ініціативі #ЧужихДітейНеБуває, що значно посилило відповідальність злісних неплатників аліментів. Реалізація першого пакету новацій дала змогу виявити додаткові прогалини в чинному законодавстві, тому було підготовлено другий пакет законопроектів, які забезпечують дітей додатковим захистом і ще більше посилюють відповідальність злісних неплатників. Законодавчі зміни необхідні для того, щоб таке ганебне явище, як борги зі сплати аліментів, відійшло у минуле". Про це заявила 14 червня 2018 року заступник міністра юстиції Світлана Глущенко під час зустрічі з керівниками управлінь державної виконавчої служби всіх регіонів.

Читайте також: З неплатників аліментів стягнули понад 1 мільярд гривень

За словами Світлани Глущенко, Міністерство юстиції завжди приділяло особливу увагу забезпеченню інтересів дітей. Відомство реалізує низку ініціатив, спрямованих на захист їхніх прав. Ліквідація заборгованості зі сплати аліментів – один із ключових і пріоритетних напрямків роботи Мін’юсту.

Закон "#ЧужихДітейНеБуває", який вступив у силу 6 лютого цього року та суттєво посилив відповідальність неплатників аліментів, дав вражаючий результат: завдяки нововведенням зі початку року державні виконавці стягнули 1,6 млрд грн на користь 500 тисяч дітей. Майже 120 тисяч боржників із виплати аліментів було обмежено у праві виїзду за кордон, керування автомобілем, користування зброєю та полювання.

Читайте також: Батькам на замітку: за погане спілкування з дітьми почнуть штрафувати

"Державна виконавча служба стоїть на захисті прав дітей як у сфері стягнення аліментів, так у питанні участі батьків у вихованні дитини. Ми провели безліч зустрічей з батьками та матерями, вислухали всі думки та пропозиції. Ми абсолютно відкриті й надзвичайно відповідально ставимося до відпрацювання справ, які стосуються прав дітей. Для того, щоб посилити санкції для батьків (як чоловіків, так і жінок), які не сплачують аліменти, та розвивати інститут відповідального батьківства був розроблений другий пакет законопроектів #ЧужихДітейНеБуває. Ми дуже сподіваємося, що Верховна Рада його підтримає. Органи державної виконавчої служби готові виконувати норми нового законодавства і забезпечувати належне виконання судових рішень у цій сфері", – підсумувала заступник міністра.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter