Міністерство фінансів України підтвердило правильність дій Волинської обласної ради щодо заблокованого Олександром Савченком обласного бюджету на 2019 рік.

Читайте також: Усвідомив провал губернатора Савченка: головний фінансист Волині втікає від криміналу

У Міністерстві фінансів України наголосили, що дії губернатора Волині щодо блокування бюджету області були незаконними та підтвердили законність дій Волинської обласної ради. Про це мінфін повідомив у своїй відповіді на запит обласної ради.

"Затвердження обласних бюджетів та контроль за їх виконанням віднесено до повноважень обласних рад. Складання і виконання обласних бюджетів здійснюють обласні державні адміністрації згідно з Кодексом".

Також у міністерстві фінансів зазначили, що місцевий бюджет виконується за розписом, затвердженим керівником місцевого фінансового органу.

"До затвердження розпису місцевого бюджету керівником місцевого фінансового органу затверджується тимчасовий розпис місцевого бюджету на відповідний період. Керівник місцевого фінансового органу протягом бюджетного періоду забезпечує відповідальність розпису місцевого бюджету встановленим бюджетним призначенням".

Читайте також: Губернатор Волині Савченко заявив, що його посада непотрібна в державі

Згідно з Бюджетним кодексом України, розпис повинен мав би з’явитися упродовж 30 календарних днів. Однак, постійний розпис обласного бюджету департамент фінансів затвердив лише 27 лютого цього року, тобто більше як через два місяці після прийняття рішення про обласний бюджет.Депутати Волинської обласної ради зазначають, що при затвердженні бюджету на 2019 рік діяли в рамках чинного законодавства, що і підтвердили у міністерстві. Ірина Вахович переконана, що це всього лиш політичні ігри, через які страждають звичайні люди.

Депутат обласної ради В'ячеслав Рубльов зазначив, що зараз варто знайти порозуміння між двома гілками влади, дати можливість нормально розвиватися області. А потім розібратися, хто саме дав вказівку блокувати бюджет.

Нагадаємо, що 20 грудня 2018 року на сесії Волинської обласної ради депутати прийняли бюджет області на 2019 рік. На сесії депутати проголосували за те, аби 90 закладів освіти, культури, медицини вже на початку року отримали кошти на впровадження енергоощадних технологій та поточні ремонти. Але 3 січня цього року губернатор області Олександр Савченко оскаржив цей документ у суді. Відтак, поки тривали судові розгляди, ці кошти були заморожені.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook