На Волині у місті Нововолинськ з 20 березня 00:01 до закінчення карантину припиняється робота громадського транспорту, аби попередити поширення коронавірусу та задля безпеки громадян.

Читайте також: У місті на Волині водій маршрутки заплатить штраф за недотримання карантинного обмеження

Таке рішення виконком ухвалив 19 березня, інформують на сайті Нововолинської міської ради.

З проханням припинити рух міського транспорту звернулися до міської влади перевізники. Своє рішення вони мотивували тим, що найперше водії наражаються на небезпеку, адже маршрутки – один із найбільших осередків розповсюдження інфекції. Стурбовані вони й тим, що обмеження кількості пасажирів веде до вагомих збитків.

Рішенням виконкому рекомендовано керівникам підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності забезпечити проїзд працівників транспортними засобами у режимі регулярних спеціальних перевезень.

Читайте також: У Луцьку, попри всеукраїнський карантин, на авторинок з'їхались продавці

Враховуючи важливість безперебійної роботи міської лікарні, а у зв’язку з цим доїзду медичних працівників до лікувальних установ, за необхідності розглядатимуть питання про укладення окремих угод з перевізником, який виявить бажання здійснювати такі перевезення.

Нагадаємо, під час позачергового сесійного засідання Луцької міськради, було прийняте важливе рішення про тимчасове переведення міста на карантин. З 19 березня у Луцьку припинили рух громадського транспорту.

Також, під час наради щодо боротьби з коронавірусом головний медик Волині повідомив про готовність області до епідемії коронавірусу.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook