Приїзд Порошенка у Ковель – перед гарантом падали жовто-блакитні стяги та мліли люди. Охорона воювала з пенсіонерами та з журналістами. Людей розганяли від сцени, а майдан в центрі міста оголосили "режимним" об’єктом, на який можуть зайти тільки запрошені. Запрошених звозили сотнями. А на людей, які принесли плакати проти Порошенка напали тітушки та СБУшники. Плакати порвали, а тих хто їх тримав шарпали та погрожували їм. І хоча перед політичним виступом Порошенка публіку підігрівав легендарний гурт "Плач Єремії", настрої людей це мало згладило.

Читайте також: Воїни АТО Волині офіційно пояснили, хто повісив банер "Ти став президентом на крові хлопців 51 ОМБР"

Про це йжеться у сюжеті ТРК Аверс.

Громадян, яких просто серед білого дня охорона розганяла від сцени тому, що майдан загородили і оголосили "режимним" об’єктом. Чому не можна стояти серед вулиці і коли Україна перетворилася у режимну президентську зону?

Центр Ковеля перекритий звідусіль, сюди не проїхати і не пройти. На кожному провулочку правоохоронці, СБУшники. І це о 10-й ранку, ще задовго до приїзду Порошенка.

Пообіді силовиків ще більше, і виглядають ще колоритніше. Каски, зброя, бронежилети, немов зійшли з якогось американського блогбастеру. Коли бачиш таку армію спеціально підготовлених чоловіків, озброєних до зубів, виникає запитання: чому у нас не виграна війна? І чому усі ці "броніки" та зброя зараз не на території розмежування, де вони так необхідні, а тут – у Ковелі.

Цій армії, яка сьогодні оточила центр міста, дивуються і самі ковельчани. Тут чекають на приїзд Петра Порошенка. Встановили сцену, зігнали кільканадцять автобусів з правоохоронцями. Прибули також десятки автобусів з "вдячними" бюджетниками. Що вже ні кого не дивує. За час турів Порошенка Україною возити за собою масовку стало доброю традицією.

І ось настав цей час − тригодинного стояння в очікуванні Порошенка. Порожній майдан в Ковелі швиденько заволікають люди. Центр міста поділений на сектори. Перед сценою так би мовити VIP-ложа – це для тих "особливих" шанувальників, яких привезли в автобусах – іншим тут стояти зась. Не пускають ані журналістів, ані самих ковельчан. Жодна пташка не пролетить, якщо її не затвердили посіпаки Гаранта.

Проте чи є Порошенко гарантом, якщо порушує конституційні права своїх співвітчизників. Навіть право вільно пересуватися територією України.

Читайте також: У Ковелі до Порошенка людей звозили автобусами та платили по 500 гривень

Працівники Служби безпеки України, коли пробачили, що журналісти намагаються поспілкуватися з людьми, вдалися до більш кардинальних мір, до силових. І робили усе можливе, аби затулити плечима камеру, щоб неможна було відзняти їхніх дій.

Не добралися до сцени і старенькі бабусі. Прийшли поскаржитися гаранту на життя і пенсію.

А тим часом у натовпі в очікуванні Петра Порошенка злітають до низу прапори України, які принесли з собою ті, що "удостоїлися" сумнівної честі стояти під сценою, де виступатиме Президент. Такі випадки, відзначимо, відбуваються постійно. Цей прапор злітав протягом цілого вечора, сповзали і сусідні. Їх змушені були прив’язувати до металевих прутів, на яких вони трималися.

Про знаки, які супроводжують усюди Порошенка, у пресі писали неодноразово. Окрім прапорів перед Президентом падали на землю солдати, зомлів священик, коли отримували Томос. У Рожищі, під час його минулого візиту, жінці стало зле. І на цьому візиті у цьому натовпі зомліла жінка. Її виносили, бо ж жодна швидка не могла проїхати на майдан.

Розпочав концерт Порошенка гурт "Плач Єремії", хлопці, так би мовити, розігрівали публіку для Гаранта.

Але навіть легендарний гурт не згладив гострих настроїв, які були у натовпі. Люди почали виймати плакати з написами проти Петра Порошенка. Але з'явилися тітушки, почали рвати плакати і бити людей.

А поки в натовпі тітушки б’ються з людьми, душаться у тісноті бабці, які живуть на півтори тисячі гривень пенсії, Петро Порошенко на сцені поринув у прекрасне майбутнє, де він знову президент.

Читайте також: У Луцьку лісівники без дозволу перерили клумбу на Театральному майдані і забрали з собою дерева

"Наша формула економічного розвитку точно гарантує, що до кінця мого другого президентського терміну...", − розповідав Порошенко.

Усе зрозуміло – Президент України живе у паралельній реальності. Де немає бідності, і росте економіка. Але це його реальність, а не народу. І – якщо Порошенко говорить про економічний ріст – не факт, що він має на увазі Україну.

І щоб ця реальність залишалася такою ж прекрасною та безхмарною, нам треба зробити одне єдине − прийти і проголосувати за президента ще раз. А якщо не проголосувати, то закрити очі, наприклад, на те, що бюлетні на президентські вибори цього разу звозитимуть не за два дні до голосування, а за цілий тиждень. Тому, якщо ви самі не поставите галочку навпроти потрібного прізвища, за вас потурбується ваша влада. Не даремно ж цілі армії агітаторів збирали особисті данні громадян.

Читайте також: Як для Порошенка звозили масовку на мітинг до Ковеля (відео)

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook