Служба безпеки України проведе масштабні багатоетапні антитерористичні навчання в більшості областей України. У зв'язку з цим у деяких районах можуть вводитися обмеження.

Читайте також: У Міноборони попередили про можливий напад Росії з Криму

У навчаннях братимуть участь регіональні підрозділи СБУ, Національної поліції, прикордонної служби, Національної гвардії, Збройних Сил України, Державної служби з надзвичайних ситуацій, а також представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

«Під час тренувань посилена увага приділяється відпрацюванню дій по захисту стратегічно важливих об'єктів і кордонів держави. Метою проведення заходів є вдосконалення міжвідомчої взаємодії щодо протидії можливим терористичним і диверсійним загрозам», – повідомили в СБУ.

Під час навчань в окремих районах може тимчасово вводитися особливий режим, обмеження або заборона руху транспортних засобів і пішоходів, перевірка документів, а також огляд автомобілів.

«СБУ звертається до громадян України з розумінням поставитися до тимчасових незручностей і належним чином реагувати на законні вимоги правоохоронців», –- додали в спецслужбі.

Читайте також: Територіальна оборона України: що передбачає законопроєкт та кого можуть залучати

Також в СБУ просять громадян інформувати правоохоронців телефоном довіри 0800501482 у разі:

  • прибуття або перебування підозрілих осіб, які виявляють підвищений інтерес до військових об'єктів, будівель органів державної влади, об'єктів критичної інфраструктури та місць масового перебування людей;

  • появи підозрілих транспортних засобів або безпілотних літальних апаратів поблизу стратегічних об'єктів;

  • виявлення підозрілих предметів або засобів ураження;

  • отримання інформації про наміри здійснення терористичної і диверсійної діяльності або інших протиправних дій.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook