Міністерство охорони здоров'я оновило розподіл на карантинні зони: лише три області перебувають на «жовтому» рівні. 

Читайте також: Степанов заявив про "особливий режим" карантину на Великдень

Про це свідчать дані, оприлюднені на сайті МОЗ 17 квітня. 

В «жовтій» залишаються Херсонська, Івано–Франківска та Закарпатська. Останні два регіони вийшли з «червоного» рівня, де перебували півтора місяця. 

Досі суворі обмеження діють у 13 «червоних» регіонах – це Київ, Житомирська, Запорізька, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська, Хмельницька, Чернівецька та Чернігівська області. 

В регіонах перевищений, зокрема, рівень госпіталізації хворих з коронавірусом. Утім, показники поступово зменшуються. Досі найбільше перевищена норма у Хмельницькій області: сьогодні – 121,4. В інших – показники високі, але вже менше ста: у Чернігівській – 95,8; Сумській – 89,5; Миколаївській областях – 90,4, а також в Києві – 82,3. Норма становить 60 на 100 тисяч населення.

Читайте також: Денний сон зменшує ризик захворіти на COVID-19 – лікарі

У «помаранчевій» зоні – дев'ять регіонів – Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Кіровоградська, Луганська, Рівненська, Тернопільська і Черкаська області.

В Україні станом на ранок 17 квітня зафіксовано 14 984 нових випадків коронавірусу. Протягом доби від COVID–19 померло 440 людей, ще 9 736 одужали. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook