Вести електронний облік усіх державних реєстраторів та фіксувати скарги на них закликав голова ОДА керівництво Головного територіального управління юстиції в області.

Читайте також: Українці значно переплачують за молоко

Про це йшлося під час наради голови облдержадміністрації з головами райдержадміністрацій щодо державної підтримки сільськогосподарських виробників 13 листопада, пише ІА "Волинські новини".

Як повідомила директор Волинського відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств Світлана Соколовська, у фермерів виникають проблеми з отриманням державної допомоги. Наприклад, перед нарадою телефонували з Володимир-Волинського району, повідомляючи, що не можуть видати довідки про банкрутство. Керівництво Головного територіального управління юстиції не має власних державних реєстраторів, а лише адмініструє їх, тож мережа державних реєстраторів дуже розпорошена по ЦНАПах та сільрадах і міськрадах. Ситуацію пообіцяли з’ясувати, якщо отримають інформацію про те, чий саме це реєстратор.

Читайте також: Знала про заборону: на Волині жінка вирощувала мак, як начинку для пирогів

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко закликав представників ГТУ юстиції в області переписати та ідентифікувати всіх державних реєстраторів області, адже за сім місяців не можуть розібратися "хто за кого відповідає", здійснити електронний облік реєстраторів за категоріями (з сільських рад, ОТГ тощо). Він закликав ГТУ юстиції в області "трохи перевищити свої повноваження", або ж голова ОДА писатиме президенту про те, що міністерство юстиції блокує будь-яку роботу на місцях.

"Ми повинні чітко розуміти – це такий-то реєстратор. Потім ми викликаємо сільську раду і розбираємося, чому його кума працює там і нічого не робить, це ж елементарні речі. Я всім даю 15 днів. Ви нічого не зробили з державними реєстраторами. Всіх цих людей, яких відсотків 20 негідників, треба переписати. Треба зробити картотеку і писати – там було порушення, там скарга. Ми можемо взяти тих "кровосісів", як казав "папереднік", на облік. Управління відмовляється з ними працювати. Добре, знайду і на них управу, це не самі козирні люди в цьому житті", – зазначив Олександр Савченко.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter