У Луцьку на Театральному майдані розпочалося віче, яке влаштували водії автомобілів на єврономерах щодо доступних ставок розмитнення машин. Окрім того, більшість водіїв, які були присутні на заході – це водії, які їздять на автомобілях української реєстрації.

Читайте також: У Луцьку відбудеться Всеукраїнське віче власників авто на єврономерах

Захід розпочався о 12.00 на театральному майдані міста сьогодні, 11 листопада. Учасники заходу вирішили звернутися щодо питання доступного розмитнення до органів місцевого самоврядування області та міста з озвученням позиції громади.

"На жаль, влада хоче поділити людей на тих хто їздить на авто на українській реєстрації і тих хто на бляхахах. Нас хочуть притиснути. Ми відстоюємо позицію не лише деяких власників авто на іноземній рєестрації, а й кожного громадянина, який став заручником нашої влади. Ми будемо докладати макс зусиль аби розмитнення стало доступним", – зазначив один із активістів.

До заходу долучилась і народний депутат від фракції УКРОП Ірина Констанкевич.

"Уряд мав би врахувати головні економічні угоди, які їм пропонували фракції, але вони до жодної не дослухалися. Ви, як громадські активісти, маєте на цьомцу віче напрацювати програму дій та залучитися підтримкою народних депутатів, а фракція УКРОП вас однозначно підтримає.

Ми (УКРОП) провели кілька брифінгів у ВР для того аби бути почутими та обговорити єдину позицію та законопроекти для розмитнення автомобілів. Ми запропонували важливий законопроект, який міг би принести в державний бюджет 3 мільйони гривень, але ми не були почуті", – зазначила нардеп.

 

 

Читайте також: Розмитнення "євроблях": журналісти підрахували, скільки це коштуватиме (відео)

"Громадська організація Авто Євро Сила долучиться до Всеукраїнської загальної акції, яка відбудеться 15 листопада, аби відстояти свої права та добитися того щоб бути почутими", – зазначили активісти. 

 

 

На завершення акції, активісти запропонували провести автопробіг, аби показати місту те, що вони є і просто так не здадуться, аби всі побачили, що дана акція для них є дуже важливою.

"Якщо в цій грі не будуть підтримувати свою збірну, а забивати у свої ж ворота, то потрібно грати далі на результат вболівальників. Ми покажемо як правильно грати. Ми будемо збиратись і надалі, аби не залишитись не поміченими", – підсумували активісти.

 

 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter