Акція "Руху опору капітуляції" є підсиленням позицій президента України Володимира Зеленського на переговорах у "нормандському форматі" в Парижі 9 грудня.

Читайте також: Під Офісом Президента розпочалася акція "Висадка на Банковій" (оновлено)

Про це заявили її учасники, яких цитує Громадське. 

Зокрема, співкоординатор "Руху" Михайло Бессарабов розповів, що активісти не планують силових дій відносно державної споруди на вулиці Банковій. "Жодного деструктиву. Сьогодні ми плече для Зеленського на яке він може обіпертися. Нехай, коли його будуть завтра в Парижі схиляти до підігравання Росії, скаже: "Я з цим не можу повертатися в Україну", – пояснив учасник протестів. 

Він також заявив, що акція спрямована не проти глави держави, а за збереження інтересів України. Її учасники чергуватимуть до вечора понеділка, коли мають стати відомими результати переговорів у "нормандському форматі". Зі слів організаторів, акція перетвориться на безстрокову в тому випадку, якщо Зеленський "пристане на умови Путіна".

Читайте також: Під час виступу на Майдані Порошенка закидали яйцями (відео)

Нагадаємо, в Парижі 9 грудня відбудеться зустріч лідерів Німеччини, Франції, України та Росії. Це – перший "нормандський саміт" з осені 2016 року.

Раніше Володимир Зеленський назвав основні три питання, які будуть обговорюватися на саміті – звільнення полонених за принципом "всіх на всіх", розведення військ по всій лінії фронту, а також умови проведення місцевих виборів на окупованих територіях.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook