Сонячний весняний день… На Театральному майдані у Луцьку змонтована велика сцена із написом "Новий курс України". Тисячі усміхнених волинян в очікуванні на приїзд кандидата на пост Президента України та лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко, яка їде до Луцька зі своєю передвиборною кампанією.

Читайте також: У Луцьку виступила Юлія Тимошенко (відео)

Біля Волинського обласного музично-драматичного академічного театру імені Тараса Шевченка розмістилось чимало агітаційних палаток із написом "Новий курс України", де усі охочі могли взяти свіжу пресу від "Батьківщини". І ось о 15.00, як і було обіцяно, ведучий запрошує на сцену народного артиста України Олександра Пономарьова, який виконав дві пісні, одну з них "Я люблю тебе", яку присвятив усім жінкам та привітав присутніх з таким прекрасним днем.

І ось нарешті, на сцену вийшла та, кого усі так чекали – Юлія Володимирівна Тимошенко, яка готова розповісти про свої плани на наступні 5 років, коли вона стане Президентом. На неї чекали тисячі людей: молодь, пенсіонери і навіть діти. На вітру майоріли прапори України та із символікою партії Тимошенко. Багато хто із присутніх був в одязі із символікою "Нового курсу України" та багато хто тримав квіти в руках, аби по закінченню зустрічі подарувати їх своєму лідеру.

Юлія Володимирівна подякувала усім, хто у свій вихідний день знайшов час та прийшов на зустріч із кандидатом, аби спільними діями забезпечити світле майбутнє для себе та своїх рідних:

"Нам, великому українському народу, треба стати сильними і успішними, стати як рівні серед рівних в один ряд із розвинутими країнами світу. Ми осмислили всі виклики, які постали перед нами як країною, та знаємо, як прокласти правильний шлях до миру, до успішного заможного життя людей. Я переконана, що Україна зможе стати процвітаючою потужною європейською країною. І ми це з вами зробимо!" – зазначила Юлія Тимошенко.

Також кандидатка у президента закликала присутніх хвилиною мовчання згадати усіх тих, хто загинув на фронті, адже їх пам’ять житиме вічно у серцях кожного українця.

Лідерка "Батьківщини" пообіцяла повернути мир на Донбасі в першу чергу, коли стане Президентом:

"Ми вже домовляємось, що одразу після президентських виборів буде зібрано будапештський формат на рівні президентів і прем’єр-міністрів. Справжній ефективний переговорний процес, який, не маю сумнівів, закінчиться миром на Донбасі. Також буде створено міжнародний фонд для відновлення зруйнованих територій Донбасу, щоб не Україна зі своїм маленьким бюджетом відновлювала Донбас, а ті держави, які гарантували нам мир.

Жінка-головнокомандувач не дасть забрати в армії жодної копійки", – наголосила Юлія Володимирівна.

Читайте також: Тимошенко може об'єднатись з Зеленським та Гриценком

Окрім того, що політик протягом години часу свого виступу розповідала про недолугість чинної влади та їхніх реформ, вона неодноразово ставила запитання волинянам про нинішній рівень життя та чула у відповідь невдоволений гул та вигуки "Ганьба!", які адресувалися чинному президенту та його однодумцям.

Не оминула увагою Юлія Тимошенко і пенсійну реформу. Також вона зауважила, що через зміну коефіцієнтів половина пенсіонерів отримала пенсії менше двох тисяч гривень, а мінімальний прожитковий мінімум становить 4425 гривень.

"Одразу після президентських виборів буде подано законопроект, яким буде запроваджена стандартна європейська пенсійна система. Всі пенсійні внески будуть індексовані, осучаснені і перераховані на приватний рахунок людини. За цією системою, якщо до кінця життя людина не використала всі гроші на рахунку, вони успадковуються її рідними", – повідомила кандидат у Президенти.

"Ми повинні разом здолати прогнилу кланово-олігархічну систему управління. В Конституції написано, що народ – єдине джерело влади в Україні, але це навіть віддалено не відповідає дійсності. Я хочу разом з народом поміняти Конституцію в основі і зробити так, щоб більше не було недоторканності у Президента, суддів, силовиків, депутатів. Всі мусять бути рівні перед законом", – наголосила Юлія Тимошенко.

Також не оминула увагою політик і медичну реформу, пожартувавши, що нинішній міністр охорони здоров’я Уляна Супрун приїхала до нас з Марсу, застосовуючи методи, які в Україні не діють та пообіцяла нарешті посадити тих "друзів", котрих не зміг посадити Петро Порошенко.

Насамкінець зустрічі Юлії Тимошенко із волинянами на сцені з’явилися місцеві "батьківщинці" та Олександр Пономарьов, які разом виконали пісню "Заспіваймо пісню за Україну", під час якої лідерці "Батьківщини" передавали квіти та листи. Після виступу Юлія Володимирівна подякувала усім присутнім за підтримку і покинула сцену.

Проте піти відразу у неї не вийшло, адже чимало небайдужих волинян вишикувались у довжелезні черги, аби зробити фото із Тимошенко та поспілкуватись з нею, або хоча б взяти за руки. Живе спілкування з людьми тривало близько 30 хвилин, під час якого волиняни дякували  політику та бажали їй перемоги, адже, за їхніми словами, тільки вона зможе змінити майбутнє України. Люди плакали, знову дарували квіти, фотографувались, просили автографи та обіймались із Юлією Тимошенко, а вона в свою чергу цілувала натруджені руки українського нарду.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook