На засіданні Священного Синоду ПЦУ митрополита Луцького і Волинського Михаїла призначили керувати новоствореною комісією з питань монастирів та чернецтва.

Читайте також: "Борисе і Глібе, ми Вас молимо": у селі на Волині відзначили храмове свято на чолі із Митрополитом Михаїлом (фоторепортаж)

Про це повідомляє пресслужба Волинської єпархії ПЦУ.

"До його наступного засідання владика має подати пропозиції щодо персонального складу комісії. Добре відомо, що в нашій єпархії напрацьовано чималий досвід у відновленні старих і спорудженні нових обителей, налагодженні монашого життя", – зазначають у пресслужбі.

Окрім того, виконувачем обов’язків голови щойно створеного синодального видавничо-просвітницького управління призначено священника Івана Сидора – клірика Київської єпархії родом із Горохова.

Читайте також: З молитвами за дітей та Україну: як пройшов другий молитовний сніданок у Луцьку (фоторепортаж)

"Управління нашої єпархії давно чекало, що з’явиться такий підрозділ, бо маємо чималі напрацювання і в цій галузі, тому готові ділитися досвідом. На жаль, наші проєкти довгими роками не розглядались у патріархії УПЦ КП, тож надіємося, що в ПЦУ становище зміниться", – кажуть у єпархії.

Заступником голови богословсько-літургічної комісії став єпископ Кропивницький і Голованівський Марк (Левків), випускник Волинської духовної семінарії Київського патріархату, якого волиняни пам’ятають як першого ігумена відродженого Жидичинського монастиря.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook