Митрополит Луцький і Волинський Михаїл разом із п’ятдесятьма прочанами побував у Туреччині з нагоди дня тезоіменитства Вселенського Патріарха Варфоломія. Поїздка відбулася на запрошення Варфоломія та з благословіння Митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Читайте також: Митрополиту Михаїлу вручили посвідчення журналіста

Про це йдеться на сторінці Волинської єпархії ПЦУ у фейсбуці.

Митрополит Михаїл очолив Божественну літургію в храмі Святителя Миколая Чудотворця у Стамбулі. Учасниками відправи, зокрема, були: намісник луцького братського чоловічого монастиря Воздвиження хреста Господнього ігумен Никодим (Смілий), посол України в Туреччині Андрій Сибіга, генеральний консул Олександр Гаман. Також Михаїл поїхав на острів Імброс, де зустрівся з Патріархом Варфоломієм у його рідному селі на цьому острові.

Вони обмінялися подарунками. В кафедральному соборі митрополит Михаїл правив літію, привітав місцевого митрополита із днем святителя Кирила Олександрійського та днем ангела й подарував йому панагію (невеликий образ Богоматері, – ред.).  Владика Михаїл був учасником вечірнього богослужіння в монастирському храмі «Живоносне Джерело» у Стамбулі, що поряд із могилами останніх Вселенських Патріархів. Відправу очолив патріарх Варфоломій. Після служби Михаїл привітав його і вручив ікону Волинської Богоматері.

Читайте також: Прощалися зі студентом Волинської православної богословської академії (фото)

Окрім цього, прочани побували на Принцевих островах у Мармуровому морі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook