Правозахисник Сергій Мельничук подав два позови до суду на міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова і першого заступника глави Національної поліції України В'ячеслава Аброськіна.

Читайте також: Аваков не бачить Порошенка єдиним кандидатом на виборах від коаліції

Приводом для позовів стало невикористання чиновниками української мови при здійсненні своїх службових повноважень, повідомляє Радіо Свобода.

Мельничук зазначив, що Аваков та Аброськін, здійснюючи повноваження органів державної влади, не використовують українську мову як державну. Таким чином урядовці порушують ст. 10 Конституції України, пояснив правозахисник.

Таким чином, вони створюють привілеї за мовною ознакою для однієї із нацменшин України. На думку правозахисника, це призводить до розпалювання міжнаціональної ворожнечі та міжнаціональних конфліктів за мовною ознакою.

Читайте також: Проти Арсена Авакова порушили кримінальну справу в Росії

"Приниження моєї національної честі і гідності полягає у протиправних діях Арсена Авакова та В'ячеслава Аброськіна. Вони спрямовані на обмеження сфери використання української мови на території України, де її розвиток і становлення відбувалося протягом не одного тисячоліття. Це є цілеспрямованим знищенням української мови, як однієї із основних ознак національної ідентичності титульної нації України, до якої я належу", – зазначив Мельничук.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter