В Україні на період посилення карантинних заходів через коронавірус не закриватимуть церкви.

Читайте також: Карантин і Великдень: в ПЦУ зробили важливу заяву

Про це йдеться у роз’ясненні уряду, передає УНІАН.

"Уряд не закриває церкви, проте масові та релігійні заходи заборонені. Ми закликаємо всіх українців залишатися вдома на період карантину", – сказано у роз’ясненні. 

Своєю чергою у ПЦУ розповіли, що 4 квітня відбулася телеконференція між Всеукраїнською Радою Церков та керівником Національної поліції України генералом поліції Ігорем Клименком. Під час наради пан Клименко повідомив, що проведення богослужінь у храмах з дотриманням санітарних карантинних норм та участю не більше 10 осіб – не забороняється. Разом з тим постанова КМУ накладає заборону на пересування, що на практиці обмежуватиме можливість мирян приходити до храмів.

За підсумками наради було запропоновано, щоби у найближчий час були надані загальні роз‘яснення та вказівки на місця щодо порядку виконання карантинних обмежень, адже зараз видно, що є істотна різниця у їхньому трактуванні.

Таким чином станом на 4 квітня підстав для загальної заборони проведення богослужінь за участю не більше як 10 осіб – немає.

Читайте також: "Великдень вдома": Зеленський розповів про новий великий проєкт

Постанова уряду передбачає заборону "масових релігійних заходів", однак необхідне роз‘яснення, від якої кількості учасників захід вважається "масовим". 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook