Цього року планується встановити 220 камер фотовідеофіксації по Україні. Як інформує Цензор.НЕТ, про це на своїй сторінці у Twitter написав глава МВС Арсен Аваков.

Читайте також: У Луцьку викрали позашляховик, злодія зафіксували відеокамери (фото, відео)

"Ще більше безпеки на дорогах. Цьогоріч планується встановити 220 камер фотовідеофіксації по Україні. За 8 місяців 2020-го на ділянках роботи 48 комплексів автофіксації порушень ПДР кількість ДТП з постраждалими зменшилася втричі. +210 млн грн у бюджет. Працюємо, крок за кроком", – написав він.

Зокрема, на території Волинської області заплановано встановення п'яти комплектів камер автоматичної фіксації.

Подальша розбудова системи планується за трьома напрямками – встановлення ще більшої кількості камер, встановлення камер на машинах типу "Фантом", а також використання патрульними системи TryCam. Про це заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив під час брифінгу, інформує сайт МВС України.

"Планується, що кількість таких камер на дорогах України зросте до 1,5 тисячі. Другий етап цієї програми – встановлення камер на машинах типу "Фантом". Наразі на наших автошляхах працює 4 такі машини, які працюють у тестовому режимі. Плануємо, за 2021-2023 роки збільшити кількість таких машин до 100. Третій етап – використання камер TryCam патрульною поліцією", – сказав заступник міністра.

Читайте також: За лучанами "наглядають" майже 260 камер зовнішнього відеоспостереження

"Основне завдання цієї системи – навчити водіїв культури поведінки на дорозі. Плануємо, що всі кошти, які отримаємо внаслідок оплати штрафів, будуть використані на те, щоб посилити роз’яснювальну роботу серед населення про правила поведінки на дорозі, починаючи зі шкільного віку", – підсумував Антон Геращенко.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook