На дружину депутата Волинської обласної ради – відкрили кримінал за ухилення від сплати податків. Ймовірні проблеми з законом має друга половинка Юрія Гупала - депутата облради від "Солідарності".

Читайте також: Працівник луцького "Кромберга" обікрав склад компанії на 105 тисяч

Про це йдеться у відео-сюжеті ТРК Аверс.

Кримінальне провадження на фізичну особу-підприємця Гупало Людмилу Василівну відкрили 5 березня цього року. Провадження розпочали за частиною 1 статті 212 Кримінального кодексу України − себто ухилення від сплати податків. І лише 24 квітня – після виборів слідчі звернулися до суду з клопотанням про доступ до документів, які належать підприємцю Людмилі Гупало.

"З метою дослідження здійснення підприємницької діяльності ФОП ОСОБА_3, пов'язаної із наданням транспортних послуг та іншими господарськими операціями, відображення яких у бухгалтерському та податковому обліках призвели до ухилення від сплати податків, а також можливу попередню змову ФОП ОСОБА_3 з контрагентами на ухилення від сплати податків, проведення судово-почеркознавчої експертизи з метою встановлення кола осіб, причетних до вчинення кримінальних правопорушень, необхідно отримати тимчасовий доступ до вищевказаних документів, з можливістю їх вилучення", − йдеться у документі.

Суд клопотання з приводу доступу до документів з можливістю їх вилучення – задовольнив.

До слова, Людмила Гупало – дружина депутата Волинської обласної ради від "Солідарності" − Юрія Гупала. І якщо зазирнути у декларацію обранця за 2018 рік, то виявиться, що він не має ні квартири, ні машини, ні земельних ділянок. А от в його дружини, яка займається підприємницькою діяльністю земельні ділянки, квартири, будинки, автівки - до того ж не маленькі і далеко не дешеві.

Жінка має 7 земельних ділянок – п'ять у селі Вишнів Ківерцівського району, дві ділянки у Підгайцях Луцького району і одну у Рованцях того ж таки Луцького району.

Окрім того у власності Людмили Гупало – три великих будинки. Один будинок у селі Вишнів Ківерцівського району загальною площею – 102,8 метрів квадратних. Який вартує 125 тисяч гривень. Два будинки має неподалік Луцька – у селі Підгайці. Один площею – 227,6 метрів квадратних, інший – 283,6 метрів квадратних. У декларації їх вартість вказана 380 тисяч гривень та 900 тисяч гривень – не далеко від мільйона.

Є у власності підприємиці три квартири − всі у Луцьку. Одна на 44,4 метри квадратних метри, яку жінка придбала у 2003 році за 10 тисяч гривень. Є ще дві квартири в обласному центрі Волині щоправда Людмила Гупало володіє лише 80% і 23% цих помешкань. 

Читайте також: У місті на Волині розшукують злодія, котрий "обчистив" декілька авто (фото)

Має дружина депутата і два елітних автомобілі. В автопарку Audi Q7, яка коштує мало не два мільйона – 1 мільйон 800 тисяч гривень. І Lexus – його жінка придбала за майже 700 тисяч гривень. 

Людмила Гупало займається підприємницькою діяльністю і зараз на неї відкрили кримінал за ухилення від сплати податків. Саме фіскали зацікавилися роботою дружини депутата. Жінка займається торгівлею і вантажними перевезеннями. Як стало відомо з декларації вона має магазин у Рованцях – площею 230 метрів квадратних, 12 вантажних автомобілів. У декларації окрім вантажних автомобілв десятки сідлових тягачів, напівпричіпів, напівпричіпів бортових та вантажний фургон.

До прикладу, у 2018 році Людмила Гупало придбала кілька сідельних тягачів, напівпричіпів та іншого майна для бізнесу на 10 мільйонів гривень. Попри те, що у 2018 році згідно декларації від підприємницької діяльності вона отримала лише 1 125 169 гривень.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook